Tar deg med på rundtur i Halden

Mange har latt seg engasjere i facebookgruppen ”På rundtur i Halden”. Bak initiativet står Ellen Hansen. Hun ble født i Halden, men har bodd 40 år i Oppland og flyttet nylig hjem til festningsbyen igjen. 

Det er ingen tvil om at haldensere er både glade i og stolte av Halden. Vi viser gjerne byen frem til familie og venner, skryter av den i sosiale medier og klapper oss på skuldra når resten av Norge og verden skriver om festningen, kulturlivet og harryhandel.
Men hvor godt kjenner vi egentlig vår egen by? Facebookgruppen ”På rundtur i Halden” er i alle fall i ferd med å gjøre enda flere haldensere godt kjent.
– For tre år siden var jeg på rundtur i Halden med min datter og mine barnebarn. Da dukket ideen om å lage en gruppe på facebook opp, der jeg kunne legge inn bildene og invitere venner og familie inn. I bakhodet lå hele tiden ønsket om å flytte tilbake, forteller Ellen.

Hun opprettet gruppen og begynte å legge inn bilder der.
– Det gikk ikke veldig lang tid før flere begynte å legge inn bilder på siden. Mange steder og bygninger ville jeg vite mer om, så jeg oppfordret andre til å skrive mer om stedene også, forklarer hun. Utflytta haldensere ga henne positive tilbakemeldinger om siden, og det ga også inspirasjon til å følge drømmen om å flytte tilbake til Halden.

13939949_10153623582982540_1564368531_o

Facebooksiden har i dag over 700 følgere, og flere nye oppdager den hver dag.
– Årsaken til at den slår an er nok at det kun deles bilder og historier, beskrivelser og navn. Det er ikke personangrep eller diskusjoner på siden, det er en positiv tone hele veien. Utflytta haldensere syns det er gøy å se bilder fra Halden og nyinnflytta haldensere syns det er gøy å bli bedre kjent med byen, sier Ellen.
– De som har bodd her hele livet deler det vi andre har glemt eller ikke vet om Halden.

Det er mange dyktige amatørfotografer i Halden og flere av dem har funnet veien til facebooksiden. Det har resultert i at det er blitt et stort bildegalleri over bygninger og steder.
– Drømmen er å kunne samle noe av dokumentasjonen og bildene i et bokverk, og få til et stort treff med gruppa på festningen. Vi har så mange flinke fotografer i gruppa, og det hadde vært morsomt å gi noe tilbake til alle som har delt bildene med meg.


Eksempler på bilder fra facebooksiden. 

Det er selvfølgelig helt naturlig å spørre om Ellen har et favorittsted i Halden.
– Jeg har mange, så det er ikke så lett å velge. Jeg bodde mange år i Storgata, og syns det er trist at den nå er nesten folketom. Men, selv om det ikke er like yrende liv nå som da, er det alltid like koselig å sette seg ned i parken. I tillegg er jo brygga og båthavna blitt skikkelig flotte uteområder med koselige restauranter og konsertarenaer, forteller Ellen.

Hun er glad for at hun fulgte drømmen om å flytte tilbake til Halden.
– Det er ikke bare Halden som har oppfylt drømmen min. Men det er faktisk alle de fantastiske blide, imøtekommende, hjelpsomme og snille menneskene som bor her som gjør Halden til den fantastiske byen den er.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer