Tangokurs på Kulturhuset

Diego Denett gjentar suksessen fra tidligere i høst og inviterer til tangokurs fire tirsdager på rad på Kulturhuset i Halden.

Diego Denett, født og oppvokst i Buenos Aires, er en internasjonalt anerkjent tangodanser. Han er også kjent som en dedikert og inspirerende danselærer.

– Jeg liker å krydre dansetimene med å lære bort litt av kulturen rundt tango, forteller Diego. Jeg snakker om historien, musikken og orkestrene. Tango er jo en musikksjanger også, karakteristisk for Río de la Plata-regionen og områdene rundt – men først og fremst tilhørende Buenos Aires i Argentina, og Montevideo i Uruguay. Tangoen ble erklært verdenskulturarv av Unesco i 2009.

I timene oppfordrer Diego elevene sine til å lære begge roller; både den førende og den følgende.

– På den måten unngår jeg de stereotypiske rollene, forteller Diego. Det å kunne sette seg inn i den andres rolle er verdifullt også fordi det fordrer empati. Det er to ulike måter å tenke på: Den ene er å være i førerollen, den andre er å lukke øynene og la seg føre.

Det er Vesla Tvenge og Jonas Berglund som har ønsket Diegos tangokurs hit til Halden.

– Jeg møtte Vesla og Jonas på en tangoweekend på Jeløya for noen år siden, og siden den gangen har vi snakket om å arrangere kurs sammen. I år fikk vi det endelig til! I sommer ble det kurs på Koster, og i høst har vi hatt en tangosøndag på Kulturhuset.

Tangosøndagen på Kulturhuset ble en suksess, og i november vil Diego og ekteparet Tvenge/Berglund tilby fire kurs-tirsdager på rad med tango! Den 1, 8, 15 og 22. november blir det tangokurs på Kulturhuset. Du kan delta på en, to, tre eller alle. Kursene vil gå fra 18 til 21, og er satt sammen av tre deler:

– Den første timen blir for nybegynnere, forteller Diego. Den andre blir en workshop for folk som allerede kan tango. Den tredje timen kan alle være med på, da øver vi oss på å danse sammen!

Slik altså:

Del 1: Nybegynnere

Del 2: En time i dansen – Milonga

Del 3: en time med øving og sosial dans.

Meld deg på med eller uten partner, her er alle velkomne!

Priser og påmeldingsinformasjon finner du i Facebookarrangementet!

 

 


 

 

Kommentarer

kommentarer