Takk til byens generøse teaterliv

Fredag kveld takket Halden historiske Samlinger offisielt av scenemester Inger Ånnerud etter 37 driftige år på Fredrikshalds Teater. For å få dette til måtte HhS ha hjelp av mange av byens dyktige amatørskuespillere. De stilte ikke bare ikke bare frivillig og gladelig opp, de komponerte et program på en time og 17 minutter, som var morsomt, gripende og dyktig sammensatt, fra Jeppes monolog til Onkel Tuka.

Byen har mange fantastiske teaterkrefter, og her øste de av sitt overskudd, til stor glede for de inviterte og for hovedpersonen selv. Som scenemester på vårt ærverdige teater har Inger vært det naturlige midtpunkt i byens teaterliv, og Kulturrådets ærespris ble virkelig utdelt til rett person.

I desember takker Inger Ånnerud av som scenemester i Fredrikshalds teater. Fredag kveld fikk hun servert en skreddersydd festforestilling i teateret. Foto: Johannes Granseth.

Takket være det store teaterlivet med sine mange teatergrupper har de aller fleste i denne byen et forhold til teateret, flere fra barnsben av. Teateret har jo ikke har et eget, profesjonelt ensemble, og uten disse dyktige og engasjerte amatørene ville teatermiljøet vært fattig.

Vi skylder alle de medvirkende, store og små, fra Juleselskapet, Fredrikshald Theaterselskab, Veslefrikk, Pianostredet figurteater, Tres, Revydamene, Knut Henriksen, Halden Danseskole, Onkel Tuka og inspisient og medprodusent Catharina Amundsen, en virkelig stor og varm takk.

Dette hadde vi ikke fått til uten dere!

For Østfoldmuseene Halden historiske Samlinger

Kristin Søhoel

 

Alle foto: Johannes Granseth.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer