Takk for julestemningen!

En så godt som fullsatt Brygga Kultursal satt søndag klare for å få julestemninga servert på sølvfat av Halden Storband og deres gjester.

Det var høye forventninger blant publikum, jeg plukket opp kommentarer om ferdigvaskede og julepyntede hjem. Det eneste som manglet var denne konserten for å få julestemning på plass. De hadde med andre ord et aldri så lite press på seg, medlemmene i Halden Storband og gjestene Sindre Dybvikstrand, Margrete Gaulin Simensen, og Tres (Kristin G. Harboe, Gro Janet Haug Mo, Inger Marie Vierli Vold )

Vi blir fortalt at Halden Storband elsker amerikanske julesanger, og det må være vanskelig å velge når man har en så enorm mengde sanger å velge fra. Lettere å bruke Ole Brumm metoden: ja takk, begge deler. Det er kanskje derfor kveldens program er langt og omfattende. Og om noen skulle finne på å være i tvil om hva slags konsert vi får presentert har Halden Storband passet på at nesten halvparten av kveldens 27 innslag har ordet «Christmas» i tittelen.

«It’s the most wonderful time of the year» synger Sindre Dybvikstrand og damene i Tres mens Margrete Gaulin Simensen fortsetter med Winter Wonderland fra «Knøttene». Allerede nå kan jeg se skuldrene på radene foran meg senkes. Snart har alle hode, hals og skuldre på riktig plass. Det gynges i takt med musikken mens en etter en av svingende feel-good julesanger blåses av scena og treffer juleklare Haldensere rett i hjertet.

Tres høster velfortjent applaus for sine innslag, Stjernene fra Rokke skinner som Haldens svar på The Andrews Sisters, tar Storbandet med ut på nye impulser med et arrangement av Christina Aguileras «This Christmas» og gir gåsehud med salmen «Candlelight carol» sammen med Margrethe Gaulin Simonsens. Hun igjen stråler på arrangementene som vi til daglig hører Ella Fitzgerald synge ut av radioen. Her er det bare å trekke pusten, sette seg tilbake i setet og nyte.

 

Sindre Dybvikstrand blir sammenlignet med både Bing Crosby og Michael Bublé i løpet av konserten. Stemmen hans smyger seg rundt tonene før de serveres med varme og innlevelse. Det spilles gjennom slow jazz, soul, filmmusikk og bluse. Halden Storband har noen instrumentale arrangement hvor høydepunktet for undertegnede var starten etter pause.

Flere av innslagene var arrangert av medlemmer i Storbandet, også denne: en gjennomgang av Disney-kavalkaden vi kjenner fra TV julaften formiddag. Den som ikke fikk julestemning av dette innslaget kan gå og gjemme seg. Jeg kunne så og si kjenne ribbelukta! Jeg er langt fra like glad i julesvisker som Halden Storband, og etter knallstart av andre avdeling vandret de videre inn i en julegrøt av svisker som minnes som veldig like, dog med et artige medley-avbrekk og salmen som Tres og Margrethe sang sammen.

Til slutt fikk vi drømme oss bort fra regn og vind til snø og vintervær med duetten «Baby it’s cold outside», vakkert framført av Margrete og Sindre. Så klarte de det? Å, ja! Så absolutt. Takk for julestemningen, Halden Storband.

Tekst og foto: Hanne Bærkas-Buer.

Kommentarer

kommentarer