– Ta en jakke, gi en jakke

Utenfor Secondhand-butikken With Love står det nå et klesstativ. Der henger det et par jakker og innehaver Camilla Johansen håper at det er andre jakker og plagg som henger der i morgen. 

Camilla startet secondhand-butikken med et mål om å samle inn penger til ideelle formål. I tillegg ønsker hun nå å gjøre en innsats lokalt her i Halden med gjenbruk og redesign av klær. Det nyeste påfunnet hennes er et klesstativ som står utenfor butikken med lappen ”Trenger du et plagg, ta et. Har du et til overs, heng det her.”

Hva er formålet med klesstativet, Camilla?
– Jeg har sett noen gå forbi butikken i vinter med dårlige sommerjakker og tynne slitte sko. Ikke alle har råd til å kjøpe seg noe når de trenger det. Etter at regninger er betalt og mat skal på bordet er det minimalt igjen til klær. Jeg vet selv hvordan det er å fryse og ikke ha råd til varmere jakke. Det er ikke trivelig, forklarer hun.
– Så ideen er at man kan ta et plagg som henger der hvis man trenger det og har man et plagg til overs så kan man henge det på stativet slik at noen andre kan få nytte for det.

Camilla oppfordrer gjerne haldenserne til å gi og ikke alltid ha fokus på penger.
– Alt behøver ikke å koste noe. Vi må kunne klare å gi uten at vi absolutt må ha noe igjen for det, sier hun. Hun driver butikken på frivillig basis og får ofte tilbakemeldinger fra folk som lurer på hvorfor hun jobber gratis.
– Mange er overrasket over at jeg ikke får noe lønn i form av penger for arbeidet mitt med butikken. Men så er det faktisk så mye mer her i livet som ingen penger noen gang kan veie opp for.

Klesstativet vil stå utenfor butikken når butikken er åpen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer