Suppefinale på togstasjonen

Kirkens Bymisjon har årets TV-aksjon, og i Østfold har bymisjonen lyst ut suppekonkurranse. Hvem har oppskriften på den beste bymisjonssuppa? I dag var det lokal suppefinale på Bymisjonens kjøkken på togstasjonen.

Sebastian Engh står over suppegrytene på bymisjonens kjøkken når jeg kommer for å overvære suppefinalen på Kirkens bymisjon torsdag ettermiddag. Siden konkurransen om den beste suppeoppskriften ble utlyst tidligere i høst har det kommet mange oppskrifter inn til bymisjonen. Sebastian har plukket ut to finalister blant oppskriftene, og det er selvfølgelig Sebastian som lager suppene også.

Sebastian Engh har laget grønnsaksuppe og oksehalesuppe til vurdering for suppejuryen.

-Kriteriene for å komme videre var at suppa skulle være lett for alle å lage, forteller Dag Brandth, både økonomisk og praktisk sett. Det går ikke med snobbete supper her.

Dag begynte å jobbe i Kirkens Bymisjon for noen uker siden, og stortrives i caféen. Han er med i suppejuryen.

-Det er noe fint med suppe, sier han, det er næringsrikt og gir varme. Det passer veldig fint for bymisjonen.

-Bymisjonen og suppe hører jo sammen, legger leder for Kirkens Bymisjon Halden Stina Johansen til, og vi håper jo å få til en suppebuss i Østfold. Vi tror det kommer snart!

I suppejuryen har vi også Thor Edquist, Bodil Anita Steinsvik og lærer i fengselet, Yngve Mathisen

-Du er også med i suppejuryen forresten, kunngjør Dag.

Den er grei, da er det bare å skjerpe smaksløkene da og gjøre seg klar. Det er dekket et hyggelig bord i Bymisjonens kjøkken, og juryen blir bedt om å sette seg. Første finalesuppe ut er Grønnsakssuppe laget på saltet knoke. Med denne suppen hører det en historie til, om en oldemor fra Degernes, med åtte barn og trange kår. 

Juryen smaker på suppekandidat nummer 1 mens leder for Bymisjonen Halden, Stina Johansen, leser historien bak suppa høyt. Sebastian er i slaget over grytene.

-Den var veldig god, sier ordføreren. 

-Og så er den lett å lage, legger Bodil Anita til, og billig å lage!

Suppe nummer to er en oksehalesuppe, helt uten medfølgende historie, kun med et slagord som lyder slik: En suppe for alle folkeslag, som gir den beste hjertevarmen.

-Oi, det her blir ikke lett, sier Thor når han smaker på kandidat nummer to.

-Denne synes jeg var utrolig god, sier Dag, denne er det ingefær i – ikke sant Sebastian?

Sebastian nikker.

Juryen spiser suppe.

Etter en kort diskusjon blir juryen enige om hvilken suppe som bør vinne. Fire mot en stemme for Oksehalesuppa! Etter en opptelling av stemmer fra gjester som har kommet innom Bymisjonen og smakt på suppene blir det en liten diskusjon i juryen, men til slutt kåres Oksehalesuppa som vinner. Og den suppa var jaggu god. Sebastian er fornøyd. Han ville ikke være med og stemme siden han selv hadde laget suppene, men han hadde en favoritt allikevel.

-Oksehalesuppa er den beste, sier han.

Lykke til videre da Oksehalesuppe, nå har du kommet til Østfoldfinalen i suppekonkurransen!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer