Supersøndag tilbake i ny drakt

Husker dere Supersøndag? Malin Østli var primus motor for Supersøndag på Vannvogna noen år tilbake. Nå har Supersøndag fusjonert med Opera Østfold, og ikke bare det; De har fått flere nye samarbeidspartnere!

Opera Østfold skal fra 2020 å satse mer på barn og unge under slagordet «operaglede for alle». På nyåret lanseres det første prosjektet, som er fusjonen mellom Supersøndag og Opera Østfold. Konseptet Supersøndag har tidligere tilhørt markedsansvarlig i Opera Østfold; Malin Østli.

– Det er utrolig morsomt at konseptet Supersøndag profesjonaliseres enda mer og ikke minst får leve videre! Flere har etterspurt Supersøndag, og nå har vi utvidet konseptet med mange spennende samarbeid og flotte forestillinger, sier en fornøyd Malin Østli. Hun blir samtidig barne- og ungdomsprodusent i Opera Østfold ved siden av å være markedssjef.

Men hva er Supersøndag?

Supersøndag er en serie familieforestillinger med kulturverksted for absolutt alle i Halden som er glad i musikk, teater, og som ønsker seg en sosial og kreativ møteplass på formiddagen den siste søndagen i måneden. Totalt blir det syv forestillinger innenfor ulike musikkgenre og verksteder som finner sted i ballsalen på Fredrikshald teater.

– Supersøndag er mye mer enn bare forestillinger, og ei heller kun opera. Vi ønsker å skape en sosial møteplass der barn med foreldre eller andre omsorgspersoner kan få tilbragt tid sammen. Derfor strekker åpningstiden seg over tre timer og inneholder kafé og forestillinger med påfølgende kreative verksteder, forklarer Malin Østli.

Inngangsprisen er lav, men teaterforestillingene som settes opp er av høy kvalitet og er beregnet for mindre scener. Opera Østfold ønsker at tilbudet skal være et lavterskeltilbud. Operasjef Pål Scott Hagen er fornøyd med satsningen på barn og unge.

– Opera Østfold ønsker å tilrettelegge for at barn og unge skal få en positiv opplevelse og erfaring med operakunstens spennende universer, samt bidra til at barnefamilier skal kunne delta og oppleve kunst og kulturopplevelser sammen. Vi har i «Supersøndag» satset på musikkteater innen mange ulike genre og er glade for å ha etablert spennende samarbeider med mange ulike institusjoner, sier Pål Scott Hagen.

Bredt samarbeide
Seks av de syv forestillingene finner sted i ballsalen på Fredrikshald teater. Den syvende forestillingen foregår på en julepyntet Rød Herregård. Østfoldmuseene står ikke bare for arenaen, men tar også ansvaret for verkstedene etter forestillingene.

– Østfoldmuseene sine kulturhistoriske arenaer skal være gode møteplasser for alle. Vi mener at Supersøndag er midt i blinken for nettopp dette arbeidet. Gjennom å samarbeide med Opera Østfold og Frivilligsentralen, åpner vi opp våre kulturhistoriske arenaer ytterligere og for et bredt publikum, og vi fyller dem med gode og relevante aktiviteter, sier avdelingsdirektør i Østfoldmuseene avdeling Halden Lillian Nyborg.

Kafeen til Supersøndag skal drives av Frivilligsentralen sammen med Internasjonal kvinnegruppe. Kafeen vil bli åpen fra klokken 12 til 15.00 og serverer mat fra alle verdens hjørner.

– Frivilligsentralen ønsker å være med fordi nettopp frivillighet handler om å gjøre noe sammen. Frivillige ser fram til å forberede Supersøndag-kafé med mat og kaker som er inspirert av tematikken fra forestillingene. Samarbeid på «kryss og tvers» med ulike aktører i et lokalsamfunn er spennende og utviklende. Vi forventer å rekruttere flere frivillige og forventer godt salg, sier leder for Frivilligsentralen Wenche Eriksen.

Videre bidrar Glemmen videregående skole med åtte elever fra Barne- og ungdomsarbeiderfaget som vil ha fordypningsplass på nettopp Supersøndag. De åtte ungdommene vil bistå Østfoldmuseene som arrangerer verkstedene etter forestillingene, men vil være med på gjennomføringen av hele arrangementet som sådan.

– Elevene skal ha sin yrkesfaglige fordypning ved Supersøndag og her vil elevene få relevante og virkelighetsnære arbeidserfaringer, slik at de lettere vil kunne omsette teorien i praksis. Elevene vil få være aktive, utforskende, ansvarlige og kreative i samarbeide med ansatte, samt lede barn og foreldre i kreative verksteder, forklarer lærer ved Glemmen videregående skole Tina Navestad Haugland.

Elever fra Glemmen!

Programmet vil bli publisert på Opera Østfold sin hjemmeside og på Facebook. Supersøndag har også en egen Facebookside. I tillegg distribueres programmet rundt om på serveringssteder, butikker og husstander i Halden. Følg Opera Østfold på Facebook og du er garantert oppdatert informasjon om Supersøndag!

Sjekk programmet nedenfor:

Inngangspris: kr. 65,- for liten og stor.
Åpningstid: Kl. 12 – 15.00.
Sted: Fredrikshald teater (siste forestilling Rød Herregård)

Program «Supersøndag» 2020:

Søndag 26.01.2020: EMIL I LØNNEBERGET

I teaterforestillingen gjenopplever vi noen av de mange kjente og kjære historiene til Astrid Lindgren om Emil, og ikke minst sangene fra hans eventyrlige og spennende barndom.

I verkstedet lager vi kongledyr og bondegård etter forestillingen. Akkurat slik Emil hadde gjort det. Dyrene kan du stille ut i galleriet.

Søndag 23.02.2020: VERDENS BESTE LILLE BLÅ

Lille Blå og hunden Voff er verdens beste venner og naboer selv om de er forskjellige. Da de melder seg på den store solsikkekonkurransen skjer det ting!

Bli med inn i verkstedet for å lage solsikker av papir og blomsterpinner. Det er også mulig å plante solsikkefrø for å ta med hjem.

Søndag 29.03.2020: FROSKEN OG VENNENE HANS

Skuespiller Silje Breivik forteller og synger fra bøkene om «Frosken og den framande» og «Den forelska frosken».

Bli med å brette papirfrosker som kan hoppe, etter endt forestilling. Hvilken frosk hopper lengst? Bli med inn i verkstedet og ha det gøy!

Søndag 26.04.2020: MINI-TRYLLEFLØYTEN

Her blir det opera fra den eventyraktige «Tryllefløyten» Wolfgang A. Mozart. Her møter du du prinsen, prinsessen og den onde dronningen med flere.

I verkstedet pynter vi våre egne ansiktsmasker. Hvem vil du være? Nattens dronning? En prinsesse? Eller en fuglefanger?

Søndag 27.09.2020: PETER PAN

Bli med inn Drømmeland hvor den evig unge Peter Pan alltid fascinerer sammen med Wendy, Kaptein krok med og mange flere. Masse humor og ablegøyer!

Lag din egen skinnpung med stjernestøv på verkstedet. Ting tingeling!

Søndag 25.10.2020: ASKELADDEN OG DE GODE OPERAHJELPERNE

I en morsom og underholdende operaforestilling treffer vi Askeladden og hans gode operahjelpere. Askeladden er sendt ut for å redde Askepott, og det ikke uten farer!

I verkstedet binder vi vår egen eventyrbok! Boken kan du selv fylle med de flotteste fortellinger.

Søndag 29.11.2020: HUJEDAMEJ – EN HYLLEST TIL FIGURENE I ASTRID LINDGRENS UNIVERS

Denne forestillingen foregår i ballsalen på en julepyntet Rød Herregård. Her blir Astrid Lindgren hyllet i en sangforestilling der både barn og voksne kan synge med.

Vi lager gammeldags julepynt i verkstedet som kan henges på juletreet på Østfoldmuseenes juletrefest 10.januar samme sted.

Kommentarer

kommentarer