Suksess for Kornsjødagene

Lørdag og søndag myldret det av folk på begge sider av grensen på Kornsjø. Velforeningen arrangerte Kornsjødagene, og er fornøyde med at så mange tok turen.

Den første helgen i juni ga oss strålende sol fra skyfri himmel, og det passet godt inn med markedsdager i nærheten av vannet.
I løpet av helgen var det flere forskjellige aktiviteter for både små og store.
– Arrangementet ble åpnet av varaordfører Anne-Kari Holm. Hun holdt en fin tale om å bevare distriktene, det ble mottatt med raus applaus, forteller Mary Anne Rekdahl i velforeningen.
Freddy Fagerholt arrangerte historisk vandring med tema ”Kornsjø i krigsårene”. På Kornsjøen kunne man være med på en idyllisk båttur med DS Prøven.
– Vi hadde også bodselgere både på norsk og svensk side, og velforeningen solgte vafler. Grensestua hadde godt besøk og solgte mye mat, de slo faktisk salgsrekorden fra i fjor, forteller Rekdahl.
Barna kunne prøve grensepadling, leke på hoppemadrass eller bli malt i ansiktet.
– I tillegg var det åpent på jernbanestasjonen, og butikkene Brukt og nytt på norsk side og Retro og Curiosa på svensk side hadde åpent.

Rekdahl takker Halden kommune for støtte til arrangementet.
– Vi kunne gjennomføre flere aktiviteter som vi tidligere har måtte kutte. Positivt for bygda å få anerkjennelsen fra kommunen for sitt initiativ og gjennomføring.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer