kanDusi

Strutseving – en gratis delikatesse

Strutseving, sier du???

I går møtte jeg en kvinne som kan mye om ville vekster. Hun hadde gått forbi huset vårt, nede i Schultzedalen, som i praksis er en vidunderlig urskog. Vi snakket om å lage mat. “Bruker du mye strutsevinger?” spurte hun. Jeg ble svar skyldig.

Strutseving er en bregne. Dalen vår er full av den, og akkurat nå for tiden ser Schultzedalen ut som en scene fra en scifi-film. Bregnene er på vei opp mellom hvitveisen og vårkålen. De ruller seg ut og opp mot lyset, som de så vidt rekker å se før bladverket tetter seg der høyt oppe i trekronene.

Strutsevinge! Foto: Gunn Helene Arsky.

Og nå, mens disse unike bregnene er på sitt spede begynnerstadium, er de altså både spiselige – og en delikatesse, skal vi tro Wikipedia. Spesielt på trendy restauranter i USA og Canada.

Ut på tur

Det var jo ikke annet å gjøre, enn å lese oss opp på strutseving for så å gå ned i dalen og høste. Om du vil gjøre det samme, må du skynde deg, for de er snart for store.

Foto: Gunn Helen Arsky.

De høstes gjerne i overgangen april-mai. Her er noen tips (men sjekk for all del også proffe høste-selv-sider på nettet også – jeg er en glad amatør!):

Strutsevinge i stekepanna! Foto: Gunn Helene Arsky.
Exit mobile version