Strikk og bli kjent!

Det er ikke alltid så lett å komme inn i et nytt miljø når man har flyttet på seg. Så da en invitasjon til å være med på strikkekafé dukket opp på Facebook, var ikke denne ny-haldenseren sen om å be.

Idet fløyten blåste og det var et faktum at Tyskland – Tyskland! – var ute av fotball-VM, gikk jeg ut i den varme ettermiddagssolen med strikketøyet mitt i en pose. Det kjentes litt umenneskelig å skulle sitte ute i solsteiken og strikke ullgenser, men jeg var ved godt mot. Og bra var det! For jeg var ikke alene om å gå på strikkekafé i Halden sentrum denne onsdagen.

Omtrent 15 ivrige strikkere deltok på sesongens siste strikkekafé på Strikkeholdeplassen garnbutikk ved Busterudparken. Det var varmt i været, og arrangørene hadde derfor plassert strikkevennlige stoler i en stor sirkel ute på fortauet. Så her satt vi da, gamle og unge, erfarne og ferskinger, innflyttere og innfødte haldensere – og strikket.

Det gikk i alt fra Ingrid-kofter til grytekluter, barnegensere og knappeløse jakker. Vi strikket i alpakka, ull, bomull, blandingsgarn. Og rett som det var, var det noen som reiste seg og gikk bort til en annen for å hjelpe, eller be om hjelp. Her kan du lære de vanskeligste teknikkene av de beste lærerne. Og – jeg hørte også at det har vært en som har lært å strikke fra bunnen av, i gruppen. Så om du ikke kan strikke, er ikke det noen hindring for å bli med på kafé!

Tre timer

For å leske de varme strupene, ble det servert kaffe og vann (i en lekker dispenser fylt til randen med isbiter – perfekt i 30 grader pluss!), kjeks og brownies. Alt til den prisen du syntes det var verdt. Folk kom og gikk, for kafeen er åpen i tre timer – men jeg mistenker at de fleste kom klokken seks og satt til det var slutt. For som en sa:

– Det er så mye mer sosialt å sitte sammen og strikke, enn å sitte hver for oss hjemme.

Det var sosialt for de forbipasserende også. En eldre dame fikk lyst til å bli med, men måtte gå hjem fra stavgangturen sin. En annen kvinne stoppet for å fortelle at i dag var virkelig dagen da saker og ting skjer utendørs i sentrum, for rett rundt hjørnet var det språkkurs ute i en hage. Og her satt vi og strikket – det var ikke til å tro!

Siste onsdagen i måneden

Selvsagt kunne Strikkeholdeplassen by på gode kafétilbud på garn og utstyr, og det var nok flere som lot seg rive med. For selv om flere sverget til å bare strikke på ett prosjekt av gangen, er det jo ikke noe hinder for å ha liggende garn til neste prosjekt – og neste, og neste?

Strikkekafeen tar en pause i juli, men er tilbake siste onsdagen i august. Jeg har notert det i kalenderen alt. Følg med på Facebook for mer detaljer, eller ta en prat med damene på Strikkeholdeplassen. Det er plass til deg også.

Alle foto: Gunn Helen Arsky.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer