Storysquad på biblioteket

Søndag inviterte Halden litteraturforening til levende historiefortelling med de dyktige folka i Storysquad på Halden bibliotek. 

Noen forteller historier med hele kroppen. Med hele sjela. Sånn gjør Storysquad, når de skal fortelle. Når man får en som er over førti til å sitte på kanten av stolen og lure på hvordan det egentlig kommer til å gå med den pannekaka som møter så mange sultne dyr på sin vei, da vet du at du har med gode formidlere å gjøre.

Mamma jeg er SULTEN! Karla Suzanne Øfjord og Synne Lillenes er gode historiefortellere.
Og pannekaka trillah, og trillah, og trillah og trillah.

Det var en stor forsamling til stede i biblioteket søndag, og til tross for tidvis urolige rekker på gulvet foran scenen holdt Storysquad konsentrasjonen og fortellerevnen på et imponerende høyt nivå. Her var det knallfokus, stor innlevelse, raske dialektbytter og mye annet gøy.

I tillegg til historien om pannekaka som trilla av gårde og gjorde den fatale feilen å stole på en sulten gris, fortalte Storysquad en historie fra Norrøn mytologi.

– Loke hadde mange barn, forteller Karla. Og vi skal fortelle om et av Lokes barn; nemlig Midgardsormen!

Storysquad banker på døra til Odin. Publikum inviteres til å banke og bråke de også.

Det er både fint og lurt. Litt pannekake, litt norrønt. Publikum blir stadig involvert. Vi skal rulle med pannekaka, svømme med grisen og banke på døra til Odin. Så morsomt det blir når historiefortelling levendegjøres! Vi trenger gode historiefortellere, som har historiene under huden, og legger til sin unike valør mellom og oppå linjene. Her har Storysquad funnet en bra greie.

Finfin ettermiddag i biblioteket!

Kommentarer

kommentarer