Store forventninger ble innfridd på Jul i Halden-konserten

Jøje meg, hvilke ord skal jeg begynne med! «Jul i Halden-konserten 2022» gikk nemlig til de grader etter planen, og innfridde enda større forventninger enn vi hadde på forhånd. Stedet var hos Frelsesarmeen. Salen var mildt sagt godt besatt.

Da en tettpakket scene avsluttet det hele, da omtrent samtlige synge- og spillefolk deltok i «Knockin’ On Heavens Door», og publikum utgjorde et ekstra kor, var kvelden komplett.

Som prosjektleder av Jul i Halden er det alltid veldig mye logistikk. Fram til like før konsertstart fikk vi avlysninger fra artister. Ikke fordi de ikke ønsket å delta og bidra, men fordi forkjølelse og andre årsaker satte en stopper.

Daniel & Monne’s «Mellom stjernene» ble skrevet til «Jul i Halden 2020».

Enhver konsert, når innslagene av artister, musikere og band er mange, krever en kjøre- og tidsplan. Inkludert for lydprøver. I tillegg er det nummerert billettsalg, servering, PR og plakater og litt til. Selv om man har arrangert tidligere er et arrangement alltid nytt.

Uansett var dette «Jul i Halden»-konsert nummer fem siden 2015. Vi lager album og konserter for å få midler som kommer folk som trenger det i Halden til gode. Vi framhever og fokuserer på lokal sang og musikk i kulturens tjeneste for å få det hele til.

Nye «Hun er et lys» med Rino Silden og bass ved Erik Grønhaug. Daniel & Monne med «Mellom stjernene». Fyrverkeriet med Magne Skibsted Jensen i Cover Charge. Dette bare nevnt som noen av høydepunktene. De andre høydepunktene var ved Eva Denis, Jenny Norheim, Jan Erik Norheim, Arild Elnes, Martin Vik Haugen (lydmann), Hege & Omar, Marit Trønnes, Lise Ørnelund og Siv Langøy. Sistnevnte både som artist og støttespiller.

Tilfredsstillende utmattelse er to lange ord. Men sånn var det timene etter den nøyaktig to og en halv times herlige konsert-kvelden, og som gikk i et sett!

Thorkil H. Lindskog
Skrevet og fotografert etter forespørsel fra KanDusi

Forsidefoto:  You really got me! Magne Skibsted Jensen frontet Cover Charge.

Kommentarer

kommentarer