– Storband kler James Bond-låtene godt

De aller fleste har et forhold til James Bond og tittellåtene fra filmene. Kombinerer man det med Halden Storband i byens storstue er man nærmest garantert en konsert med gåsehudopplevelser.

Fredag 5. mai inviterer Halden Storband til gallakonsert med James Bond som tema.
– Ideen til konserten kom til på et seminar Halden Storband hadde på Ed i fjor høst, forteller Arild Elnes. Diskusjonen rundt bordet gikk på hvilken skuespiller som er best som James Bond, hvilken film som var best og hvilke tittelmelodier og sangsolister er best. Diskusjonen varte og rakk ut i nattens mulm og mørke, det var med andre ord mange meninger og mye engasjement. 

– En ting var musikerne enige i. Timothy Dalton burde aldri vært James Bond. Men smaken er som baken, og de fleste hadde ulike preferanser til både skuespillere og låter.

Etter seminaret ble musikkarrangementer skrevet og kjøpt inn og arbeidet med konserten startet. Et halvt år senere kan de stolt presentere et flott knippe musikere som skal gi publikum Bond-stemning denne maikvelden.
– Cecilia Demegård, Eva Iselinn Erichsen, Margrete Gaulin Simensen og Sindre Dybvikstrand fremfører hele 21 tittellåter fra James Bond-filmene. Konserten loses på elegant vis av Else-Marie Guldahl Andersen, forklarer Elnes. Bjørn Ingvaldsen skal være musikalsk leder.
– Sangerne forbinder James Bond med dametekke, biljakt og duppeditter som redder ham unna de tøffeste utfordringer. På øvelsene har stemningen og musiseringen vært på topp.

Sangeren Cissi Demergård, tidligere Olsson, er kanskje mest kjent for en rolle i musikalen I blanke messingen i Fredrikshalds teater for noen år siden. Siden den gang har hun hatt flere TV-opptredener i Sverige og har eget band, EC Band, sammen med Erik Segerstedt (han som hadde hit’en Hello Goodbye med Tone Damli). Eva Iselinn Erichsen er ofte å se på scener i Fredrikstad, enten som solist med diverse musikere eller som frontfigur i sitt eget band Evas Essence. Hun var også deltaker i The Voice for noen år tilbake. Sammen med den siste kvinnelige vokalisten Margrete Gaulin Simensen, utgjør hun også to tredeler av koristene til bandet Pulse of Floyd. Margrete Gaulin Simensen har vært Haldens faste kvinnelige sanger siden Grethe J. Kruse ga seg som sangerinne for noen år siden. Hun har også koret for flere internasjonale stjerner som medlem av gospelkoret HIM. Sindre Dybvikstrand har sunget med Halden Storband i snart ti år og er en crooner i stort nasjonalt format. I tillegg har han egen karriere som frontfigur i Østfoldbandet No Static og utallige solistoppdrag. Han var med i Idol 2007.
Det er noe magisk og storslått med låtene fra James Bond-universet.
– Storband kler James Bond-låtene godt. De fleste låtene har karakteristiske trompetriff (Goldfinger, Golden Eye, Thunderball), tromboneriff (From Russia with Love, James Bond Theme) og treblås (Skyfall, Diamonds Are Forever, You Only Live Twice).

Konserten i Brygga kultursal fredag 5.mai starter kl. 19.30.
Pål Esben Gustavsen og Arild Elnes i Halden Storband garanterer at du får høre flere av dine James Bond favoritter denne kvelden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer