Stor suksess for Haldens Svømmeklub

Årsklassemesterskapet i Levanger i helgen ble en stor suksess for Haldens Svømmeklub.
Toppfoto:Nora Rindahl Misund (til venstre) og Synne Lauritzen.
Tekst og bilder : Kai-Henning Melberg / Haldens svømmeklub

Både Synne Lauritzen og Nora Rindahl Misund presterte i tre dager til ende når gjaldt som mest. Årsklassemesterskapet er et Norgesmesterskap i allsidighet for svømmere mellom 13 og 16 år. Alle svømmere svømmer de samme 5 øvelsene. Ett løp i hver svømmeart inklusive medley. For å nå opp må man beherske butterfly, rygg, bryst og fri til fingerspissene – bokstavelig talt.

Synne Lauritzen tok bronsen sammelagt
I ettermiddag svømte Synne inn til bronse på 200 medley. Lørdag ble det sølv på 200 m rygg. Dermed kapret hun bronsen sammenlagt i årsklassemesterskapet. Det er mange år siden Halden har hatt en svømmer som har prestert på et slikt nivå innenfor samtlige svømmearter.

Her er Synnes imponerende resultater i femkampen:

  • Sølv på 200 rygg
  • Bronse på 200 medley
  • 4. plass på 200 bryst
  • 7. plass på 100 butterfly
  • 16. plass på 400 fri

Nora Rindahl Misund

Etter å ha satt personlige rekorder på 4 av 5 øvelser endte Nora Rindahl Misund på en sterk 12. plass i landsfinalen. Nora ankom Levenger rangert som den 22. beste i landet sammenlagt. Hun svømte seg altså opp hele 10 plasser. I tillegg til å perse på 4 av 5 øvelser åpnet Nora så sterkt på sine distanser at det i tillegg ble nye personlige rekorder på 50 butterfly, 50 bryst, 100 bryst og 200 fri. Totalt 8 personlige rekorder på 3 dager vitner om utholdenhet, fokus og konsentrasjon hele helgen. Og det var den jevne, gode styrken over 3 dager som også ga Synne sammenlagtresultatet. Dette står det respekt av.

Både Nora og Synne viser i mesterskap etter mesterskap at de takler presset, gir alt og leverer med nervene under kontroll. Haldens Svømmeklubb er stolte over disse to jentene.

Kort om årsklassemesterskapet

Årsklassemesterskapet er et uoffisielt Norgesmesterskap hvor alle svømmer de samme 5 utvalgte øvelsene. I Årsklassemesterskapet er det de 24 beste jentene og guttene i Norge i hver klasse (fra 2004 til 2001) som konkurrerer over 3 dager og 5 øvelser. Alle må svømme alle øvelsene, og poengsummene legges sammen før en totalvinner i hver klasse kåres i morgen ettermiddag. Blir man diskvalifisert, eller ikke stiller til en start, er sammenlagsjansene ruinert. Dette er en femkamp som minner om Hoppuka eller Raw Air. Ingen nåde!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer