Stø kurs gir resultater

At HVORDAN man styrer en kommune er en meget viktig del i det å få orden på økonomien, slik at skattebetalerne kan få mest mulig igjen for sine kroner, er bilde nr. 1 her et godt eksempel på. (Årene 2019-22 er basert ut fra forventet resultat i økonomiplanen).


For det var styringsformen som brakte Halden utfor stupet,  pga alt for høye lønnskostnader, og …….det var en helt annen styringsform som løftet oss opp igjen.

Dessverre registrerer jeg stadig at deler av det politiske miljøet i Halden vil tilbake til den måten å styre på som preger de første årene på dette bildet.
Hva forskjellen er skal vi komme mer tilbake til i innspurten i august på den snart fire år lange valgkampen.

Men faktum er i hvert fall at vi nå driver på et nivå som vi har råd til, også om renta skulle stige.

Og Halden fortsetter å søke og få del i statlige midler til å starte opp klimatiltak, for å kunne drifte enda mer effektivt i fremtiden.

At vi nå kan vise til store fremganger på flere områder ved at vi har vunnet flere priser, også nasjonale, er heller ikke noe som er til ulempe for å løfte oss videre når vi søker på midler.

For tillit og anerkjennelse er noe man må bygge over tid. Ikke noe annet fungerer.

Og bilde tre viser at ingen norske byer slår oss på miljøfronten.

Elbiler til ansatte som deles med befolkningen og kortreist biogass på «søppelbiler» og busser er et stort bidrag til det.

Bare ved å drifte kommunen så effektivt som mulig på alle områder kan innbyggerne få mest mulig igjen for skattekronene sine.

Drifter vi ut fra politisk ideologi, som noen vil, og det koster mer enn det burde gjøre for de samme tjenestene, ja, så mener jeg at vi sløser med skattepengene. Og når vi sløser med skattepenger så betyr det at noen har betalt skatt helt forgjeves.

Det blir spennende til høsten å se om innbyggerne vil ha fortsatt satsing på effektiv og god drift…eller….om man vil tilbake til det gamle.

Thor Edquist
Ordfører

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer