Stjernespekket ensemble til Den Hvite Dame

Familiemusikalen Den Hvite Dame er klare for å innta Fredriksten Festning for sitt tredje år. I år har de fått med seg en stjernespekket cast bestående av komiker Espen Beranek Holm, musikalstjerne Reidun Sæther, revykongen Brede Bøe, humoristen Mathias Luppichini og Østfoldtalentet Sanne Kvitnes.

 Vi er utrolig glade for at vi fått med oss en så fantastisk ensemble bestående av artister med et så bredt og stort komisk, skuespiller- og sangkaliber. Nå skal det virkelig spøkes og underholdes på festningen i Halden i sommer, sier regissør Tomas Glans.

Familiemusikalen Den Hvite Dame har for lengst befestet sin posisjon som en minnerik tradisjon for tusenvis av mennesker, skrevet av Snøfall- forfatter Hanne Hagerup. Ambisjonene til produsentene er store for årets musikal. Fra 4.- 8.juli blir det satt opp hele syv forestillinger på den historiske festningen i Halden.

I de fem voksne hovedrollene møter vi:

  • Komiker, programleder og rockemusikeren Espen Beranek Holm som Kommandanten.
  • Skuespiller og sanger, kjent fra blant annet Stjernekamp, Reidun Sæther som Bestyrerinnen.
  • Revyartist, skuespiller og programleder Brede Bøe som Conrad.
  • Skuespiller og komiker, blant annet kjent fra Sølvrekka på TV2 Mattias Luppichini.
  • Skuespiller, sanger og årets Østfoldtalent Sanne Kvitnes som Penelope/Den Hvite Dame.

 Fra Snøfall til Den Hvite Dame

Manusforfatter Hanne Hagerup var blant annet med på å skrive den populære NRK- serien Snøfall- og sitter nå og jobber med teaterversjonen for Oslo Nye Teater. De historiske hendelsene som skjedde på Fredriksten festing på 1800- tallet, fra et barns nysgjerrige blikk- samt at spøkelseshistorier var noe av det beste hun viste som barn, gjorde det enkelt for henne å være med på dette prosjektet:

Den Hvite Dame er en legende som alle i Halden kjenner til- og som gjorde dette veldig spesielt. Alle jeg har snakket med har en historie om henne. Å få lov til å være med å bidra med min versjon av noe som er en så stor del av Haldens identitet, i musikalform, har vært både skummelt og gøy. Jeg hadde også en av mine største musikkopplevelser på Fredriksten Festning da jeg så Which Witch som seksåring. Det var en nattforestilling og helt magisk. Å få lov til å være med på å lage dette har vært helt fantastisk.

Tekst og foto: Den Hvite Dame

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer