Stinn brakke og magisk stemning

Det var stinn brakke og magisk stemning på Chip Taylor-konserten på Bryggerhuset søndag kveld. 

Lydhørt publikum
Sjelden får man oppleve et så lydhørt og fjetret publikum som på Chip Taylor-konserten på Bryggerhuset søndag kveld. Fra det øyeblikket Chip Taylor og Gøran Grini entrer scenen er det knyst blant tilhørerene i lokalet, og det er tydelig at det er mange fans til stede. Den magiske stemningen som oppstår når duoen starter på første låt varer konserten ut.

Keyboard, munnspill og gitar
Låtskriver, gitarist, sanger, historieforteller og munnspiller Chip Taylor har funnet sin perfekte partner i Gøran Grini på keyboard. Duoen er i perfekt samstemthet konserten gjennom, og utfyller hverandre særdeles godt. Grini legger seg vakkert og lavmælt i bakgrunnen i sitt akkompagnement, og understreker flott Taylors dempede gitarspill og dype, uttrykksfulle vokal. I noen av låtene får Grini slippe seg løs på tangentene, og levner dermed publikum ingen tvil om hvor brilliant han er på keyboard. 

1unspecified

Fra venstre: Synnøve Olsen og Gro Ohlgren koser seg på konsert. De kommer alltid på konsert når Chip Taylor er i Halden.

– Vi elsker å høre Gøran spille keyboard også, sier de glade damene.

Livet illlustrert av låter 
Chip Taylor går kronologisk til verks og starter konserten med å fortelle om sin oppvekst i Yonkers, New York. Livshistorien blir fint illustrert underveis av låter han har skrevet gjennom tidene, noe som understreker hvordan Taylors låtskrivning ofte er inspirert av livet selv.  

Taylor er en eminent historieforteller, med lun humor og genuin selvironi tar han publikum med seg gjennom barndom, ungdom, familieforhold, ekteskap og skilsmisse – og ekteskap igjen. Låtene passer til historiene som hanske til hånd, og Taylor har en sangkatalog som imponerer. Her finner vi typiske kjærlighetslåter, vemodige livsbetraktninger, men også knallhard realisme – som i ”Fuck all those perfect people”. Sistnevnte låt, pluss låta ”Refugee children” er et gode eksempler på at Taylor også kan forfatte låter som har skarpe budskap og som fungerer som tydelige innlegg i samfunnsdebatten.

På Bryggerhuset søndag kveld får også publikum servert noen låter fra Taylors nye album, A song I can live with, som slippes nå i februar. 

Wild thing 
De fleste kjenner nok Jimi Hendrix’ eller rockebandet The Troggs versjon av klassikeren ”Wild thing” best, men det var faktisk Chip Taylor som skrev låta i 1965. Den anerkjente country/blues -låtskriveren ble med denne sangen også anerkjent i rockemiljøet i USA. Heldigvis er ”Wild thing” på set-lista søndag kveld, og her er Taylor så sikker på låtas gjenkjennbarhet at han oppfordrer publikum til allsang. Vi synger oss gjennom både ”Wild Thing” og den godt kjente ”Angel of the morning” sammen med Taylor og Grini.

I love Halden
For en gangs skyld får man ikke følelsen av at artisen juger publikum rett opp i fleisen når han står på scenen og proklamerer at han ”loves Halden”. Chip Taylor har virkelig et spesielt forhold til byen vår, og han blir tydelig rørt når han snakker om sitt eget bord på Butts Bistro. Taylor har fått kona Joan fløyet inn fra New York ens ærend for at hun skal kunne få oppleve Halden by, og ikke minst for å ta henne med for å spise indisk på Butts Bistro. Taylor kan fortelle at kona sjelden er med på turné, og siden hun nå en gang sitter i salen benytter artisten muligheten og fremfører den nye låta ”Joan, Joan, Joan” for sin kone søndag kveld. 

111unspecified

Chip Taylor med kona Joan på Bryggerhuset etter konserten søndag kveld.

Ydmyk artist uten anstrøk av primadonnanykker
Søndag kveld beviser Chip Taylor at han til tross for sin merittliste og suksess er fullstendig fri for primadonnanykker. Etter konserten går artisten fra bord til bord på Bryggerhuset for å snakke med fansen sin. Det er mange som vil ha en prat med Taylor, og han tar seg tid til både fotoseanser og autografskriving. Han skriver ned navnene til folk han møter på en blokk, og håndhilser i øst og vest. Kona Joan går også rundt i lokalet og slår av en prat med publikum. Kandusi får et ord med Taylor før han og gjengen hans forsvinner ut av Bryggerhuset med instrumenter på slep.

 Hvordan var det å spille her i kveld?
 – Helt fantastisk, god stemning og mye folk! Det er alltid helt spesielt å komme hit til Halden, og som vanlig gir det en god følelse å opptre her i byen.

 Skal dere spise på Butts i kveld?
 – Ja, nå skal vi dit alle mann. Sjefen på Butts holder åpent sent i kveld til ære for meg, så nå gleder jeg meg til å ta med meg Joan dit.

Før Chip Taylor forlot Bryggerhuset fikk de frammøtte en lovnad om at det definitivt ikke var siste gangen vi fikk oppleve artisten i Halden. Neste Skandinaviaturné vil også innebære et Haldenbesøk for Chip Taylor & Co.

11unspecified

Chip Taylor skriver autograf til Marianne Nybakk, som har reist over 20 mil fra Nord-Odal for å høre Taylor spille.


 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer