Stiller ut på Galleri Rød

Denne helgen kan du se Pontus Berglunds illustrasjoner til barneboka Fredriksten festning – i 1718 datt’n utstilt på Galleri Rød. 

Barneboka Fredriksten festning – i 1718 datt’n kom i sommer, den ble lansert i forbindelse med Fredrikshaldfest i august. Det er Jens Bakke og Inger Lise Skauge som har skrevet boka, og Pontus leverte hele seksti flotte akvareller til bokprosjektet.

-Jeg jobbet fra januar til mai med disse akvarellene, forteller Pontus. Det som egentlig skulle være en bok med mest tekst ble etterhvert en bildebok, og jeg fikk stadig nye ønsker om flere bilder. Til slutt ble det seksti bilder i boka. Jeg har plukket ut de tretti beste illustrasjonene, og de skal henge på utstillingen.

Jeg snakker med Pontus onsdag morgen, han er i byen for å henge opp bildene på Galleri Rød. Utstillingen hans åpner førstkommende lørdag klokken 12. Kunstneren selv har et par personlige favoritter blant bildene han laget til boka. Det ene er bildet av Karl XII og bjørnen:

-Jeg har selv stått bare ti meter unna en bjørn en gang, på en fjelltur, og vet hvordan det er å stå ansikt til ansikt med en stor bjørn. Heldigvis angrep ikke den meg, men det var ganske skremmende. Jeg frøs til, og klarte ikke å røre meg. Björnfrossa kaller vi det i Sverige. Så dette bilder er på en måte selvopplevd! Men jeg drepte ikke bjørnen jeg møtte, som det sies at Karl XII gjorde med bjørnen på bildet.

En annen favoritt for Pontus er vinterbildet av Karl & Co:

Disse to bildene, samt ytterligere 28 akvarareller, vil henge på Galleri Rød både lørdag og søndag.

Barna blir tegnet

På søndag vil Pontus attpåtil ta med seg tegnesaker og tegne barn som har lyst til å kle seg ut i 1700-tallsklær og bli tegnet av en ekte kunstner! Barna får sette seg og posere, og så blir det et “snabbportrett” av Pontus. Bildet får du med deg hjem.

Ta med deg barna og se Pontus’ fine bilder på Galleri rød denne helgen! Utstillingen er åpen fra 12-16 både lørdag og søndag, og Herregårdskaféen er åpen underveis.

Utstillingen er i samarbeid med Halden kunstforening.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer