Stiller ut Lisa Aisatos kunst på Galleri Rød

Lørdag klokken 12 holder Galleri Lille Martine vernissage for Lisa Aisatos salgsutstilling på Galleri Rød. Utstillingen vil stå de to neste helgene.

Illustratør, forfatter og billedkunstner Lisa Aisato blir stadig mer populær. Hun har vært fast illustratør i Dagbladets magasin siden 2009, og har gitt ut sju kritikerroste billedbøker i tillegg til å ha illustrert en rekke andre forfatteres bøker. Lisas siste billedbok Livet- illustrert var en av årets store julegaver jula 2019, og fikk svært god mottagelse blant anmelderne. Tidligere har hun også vært aktuell som illustratør for Maja Lundes bestselger Snøsøsteren, og Linn Skåbers Til ungdommen. Og lørdag kommer hun altså hit. Men bildene hennes har allerede kommet!

Lisa Aisatos bilder står stilt opp langs gulvet på Galleri Rød, og venter pent på å bli hengt opp på veggen

Jeg stikker opp til Galleri Rød onsdag for å se hvordan forberedelsene til den store Lisa Aisato-utstillingen går. Åpningen er på lørdag, og på Galleri Rød er nesten hele familien Mathisen i gang med å henge opp bilder og forberede til vernissage. Både Stein, Elisabeth og Christine er på plass. Galleri Lille Martine har fått rekordmange henvendelser i forkant av Aisato-utstillingen.

Stein og Christine henger opp bilder på Galleri Rød.

-Vi har aldri fått så mange henvendelser i forkant av en utstilling før, forteller Christine Mathisen, interessen har vært enorm! Det har vært mange telefoner og mailer i det siste. Folk kommer fra hele Østlandet for å se utstillingen, og mange har henvendt seg for å kjøpe bilder på forhånd.

Stein Willoch Mathisen har lenge villet stille ut Aisatos bilder. Men Lisa Aisato er ettertraktet, det er mange gallerier som vil ha besøk av henne. Da gjelder det å ikke gi seg ved første nei, og fortsette å henvende seg til kunstneren til man får napp. Det fikk Stein!

-Lisa Aisato er en stjerne på Norges kunsthimmel, forteller Stein, det er naturligvis veldig spennende at hun vil stille ut her hos oss. Hun er jo veldig i vinden om dagen. Men at det skulle bli så stor interesse på forhånd, det ante vi jo ikke. Det er veldig moro.

Lisa Aisatos seneste bok «Livet – illustrert» vil også selges under utstillingen.
Noen bilder har kommet opp på veggen allerede. Vakkert, eller hva?

Vernissagen for Lisa Aisatos utstilling er altså klokken 12 førstkommende lørdag. Utstillingen er åpen mellom 12 og 16 både lørdag og søndag, og kaféen er åpen i samme tidsrom. Utstillingen vil henge på Galleri Rød både denne og neste helg.

Sjekk ut Galleri Lille Martine på Facebook, eller på deres nettside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer