Sterke kvinnestemmer på Bryggerhuset

Det er mye bra kvinnfolk i Halden, og mange av dem var på Bryggerhuset for å synge og spille og feire Kvinnedagen søndag kveld. 

Til tross for et møkkavær ut av en annen verden var det godt om folk som møtte opp for å gå i 8. mars-tog fra torget og opp til Busterudparken søndag. Etter flere sterke appeller, og fin sang ved Malin Möller i paviljongen, løp kvinnfolk og andre toggjengere flest i ly for regnet. Mange av oss føyk like greit rett ned til Bryggerhuset, der Kvinnedagsfesten skulle fortsette fra halv sju og utover.

All honnør til 8. mars-komitéen, som besørga en innholdsrik og variert Kvinnedagsfeiring i Halden! Avslutningen på Bryggerhuset sto definitivt i stil med resten av dagen. Eva Stømner hadde satt sammen et stjernelag av lokale kvinnelige artister, som alle bidro med sine unike stemmer til en veldig bra kveld på Bryggerhuset. Alt sydd elegant sammen av konferansier Linda Elise Haug Thunberg. Linda er min kvinnesakskvinne-helt. Ikke bare spiller hun i pønkbandet Lucky Malice, men hun er så sabla tøff i trynet. Linda tør å si akkurat hva hun mener. Linda og jentene i Lucky Malice er fantastiske eksempler på rågode rollemodeller for dagens unge jenter.

Linda. Feminist og punkmusiker.

-Vi har kommet langt i kvinnekampen her i Norge, sier Linda fra scenen, men vi er langt fra i mål. 8. mars er fortsatt høyaktuelt!

Aller først får vi de yngste kvinnestemmene på programmet. Marie Lien Backstrøm og Mathea Louise Knoff Hansesætre stiller seg opp med gitarene sine, og synger noen duetter som sitter så sabla godt.

Marie Lien Backstrøm og Mathea Louise Knoff Hansesætre synger så fint!

Nivået holder seg høyt gjennom hele kvelden. Etter Marie og Mathea følger et knippe kule kvinnfolk som virkelig kan spille og synge.

Anniken Falch Hillestad har flytta til Oslo for å jobbe som journalist, men tok turen til Halden for å synge i sin hjemby på Kvinnedagen. Anniken sang «Let it go» fra Frost så det gikk kaldt nedover ryggen på oss!
Pianist Silje Kathinka Erichsen akkompagnerte flere av syngedamene med stødig hånd!
Vi vet jo at Liv Renate Elnes Hovengen kan synge, det har vi jo hørt i Juleselskapets oppsetninger blant annet. Men det var innmari moro å høre henne synge helt alene. Det bør hun gjøre mer.

Karoline Stenberg Henriksen og Christina Brynildsen drar på med et par sanger som gjør seg ekstra godt på Kvinnedagen. Luka av Suzanne Vega og Gabriellas Sång fra filmen Så som i himmelen føles ekstra viktige og riktige på en dag der vi snakker høyt om vold mot kvinner i hjemmet.

Karoline Stenberg Henriksen bør også synge mer alene. Når hun står alene på scenen med gitaren er det innmari, innmari fint.
Christina Brynildsen får avslutte kvelden på Bryggerhuset, og setter prikken over i-en på et flott arrangement med en utrolig vakker versjon av «Gabriellas sång». Gåsehud!

-Det har vært helt nydelig å markere Kvinnedagen her på Bryggerhuset på denne måten, avslutter konferansier Linda, akkompagnert av noen av Haldens sterkeste kvinnestemmer. Jeg er bare helt vilt imponert over at vi har så rått flinke kvinnfolk i denne byen her!

Eva Stømner i 8. mars-komiteen er også godt fornøyd med årets Kvinnedag i Halden.

-Det har vært en utrolig fin dag. Det har vært så variert! Alt fra gudstjeneste til konsert, paneldebatt og tog. Oppmøtet har vært godt, til tross for været kom det mange for å gå i toget. Og kvelden her på Bryggerhuset ble kjempefin. Jeg er stolt over å få muligheten til å presentere så mange flotte kvinnestemmer i Halden.

Eva skulle gjerne sett flere både unge og flerkulturelle kvinner på Bryggerhuset denne kvelden, men siden UKM gikk av stabelen samtidig og Fargespill hadde en viktig øving denne kvelden var det vanskelig å mobilisere akkurat disse gruppene denne Kvinnedagen.

-Det var mye som skjedde på en gang akkurat i kveld, men vi fikk samlet et knippe fantastiske artister allikevel. Så vi er veldig fornøyde.

Det er jeg også. Jeg er fornøyd med at vi har så mange engasjerte kvinnfolk i denne byen som vil markere Kvinnedagen med brask og bram. Takk til dere alle!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer