Sterk og vakker forestilling

Halden frivilligsentral inviterte til høstens første Internasjonale kulturkafe lørdag 8. september. Christian Stejskal, fiolinist, fotograf og historieforteller ga publikum et flott opplevelse ved bruk av musikk, fotografier og fortellinger.

Stejskal ble til og med bedt om å synge en av de koptiske sangene en gang til da applausen hadde stilnet etter to timer lange forestillingen og han svarte villig på mange spørsmål om dagens situasjon i Kairo. Han presenterte multimedia-forestillingen Mitt Nabolag og fortalte at han selv er bosatt i Kairo og fortalte om sitt hjem blant søppelarbeiderne og samtidig  sitt arbeid som fiolinist i ensemblet ved Operaen i Kairo.

Et av Stejskals fotografier. Foto: Wenche Erichsen.

Stejskals fortellinger om sterke møter blant søppelarbeiderne gjorde inntrykk på de om lag 40 som var kommet til kulturkafeen lørdag ettermiddag. Han både spilte og sang,  arabisk musikk og koptiske sanger og et lydhørt publikum fikk være med på en spesiell og spennende reise. Gjennom fotografier og video-vignetter fikk vi høre om flere mennesker i Kairos søppelområder – deres gleder og mange utfordringer.

Forsidebildet viser Joêlle Kvammen og Elena Gundersen sammen med Christian Stejskal (i midten).

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer