Sten og Brød II – Det spøker i ovnen!

De flinke gutta i Pianostredet Figurteater inviterer til en splitter ny figurteaterforestilling i festningens bakeri i sommer! 

I to somre på rad har Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Pianostredet Figurteater rigget seg til med kulisser og dukker i andre etasje i festningsbakeriet for å by på figurteaterforestillinger for voksne og barn. Forestillingen Sten og Brød forteller historien om en rømt slave som gjemmer seg i bakeriet, og om brøddeigen som gjerne skulle ha vært en sten i festningsmuren.

I «Sten og Brød I: Den rømte slaven», er det en slave på rømmen i indre festning. Og i bakeriet blir døde ting levende! Foto fra fjorårets forestilling.

Nå har manusforfatter Tord Akerbæk klekket ut en ny historie fra festningsbakeriet, og Daniel og Håkon har laget nye dukker!

– Begge forestillingene er frittstående, forteller Daniel, så du kan godt se årets forestilling uten å ha sett den forrige.

Persongalleriet er delvis nytt, det dukker altså opp noen figurer vi ikke har sett før.

– I denne historien har vi også med en kruttmaker, forteller Daniel, han er nok en litt mystisk type. Vi skal også bli kjent med bryggeren, bryggeriet ligger jo faktisk like ved bakeriet.

Nye dukker fra Pianostredet Figurteater!

I tillegg til persongalleriet med baker, brygger og kruttmaker gir Håkon og Daniel liv til døde ting. Som for eksempel en brøddeig, en fangekule, en kanonkule og en sko!

En brøddeig og en sko i livlig passiar i festningsbakeriet. Foto fra «Sten og Brød – den rømte slaven».

Dukkemakerne er like spente som oss på hvordan historien til Tord Akerbæk vil se ut når alt er ferdig.

– Han sitter og skriver historien ferdig i disse dager, sier Daniel, så vi vet faktisk ikke helt hvordan dette ender!

Har du ikke sett den første Sten og Brød-forestillingen kanskje? Den kan du lese om her! Og dessuten kan du få se den i sommer, for Pianostredet setter opp flere forestillinger med den også. Er det ikke fint?

Ta med barna på dukketeater i sommer! Etterpå kan dere gå på en av festningens kafeer for å spise noe godt!

Her kan du finne mer informasjon og bestille billetter til Sten og Brød I og Sten og Brød II.

 

Kommentarer

kommentarer