Stein Andersen stiller ut på Solli Brug

Haldenseren Stein Andersen er en etterspurt akvarellkunstner. For tiden er han aktuell med en førjuls-utstilling på Solli Brug. Utstillingen åpner lørdag 25. november. 

Stein Andersen er utdannet ved SHKS, Statens håndverk- og kunstindustriskole i Oslo i 1970-74 og Statens lærerhøgskole, formingsavdelingen på Notodden i 1975-76. Hans uttrykksform er akvareller i en stilisert naturalistisk form. Han sier selv han er inspirert av blant annet den svenske akvarellkunstneren Lars Lerin og norske samtidskunstnere som Håkon Gullvåg, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Andersen har arbeidet med akvarell de siste 10-12 årene, og har funnet sitt eget uttrykk som han hele tiden jobber for å utvikle. Motivene har ofte en melankolsk tilnærming, med ensomme bygninger i en utkantverden eller en forlatt bil i skumringen. Allikevel gjenstander og objekter med tidligere liv og innhold, hvor minnene står tilbake. En mørk himmel hviler over en låvegavl som kanskje er svakt belyst av kveldssolen et sted på den andre siden.

Det virker åpenbart at Andersen ønsker å spille på lag med, og få hjelp av, akvarellens tidvis magiske effekter. På tykt, håndlaget papir får vann, pensel og svamp utfolde seg så fritt han tør.

Stein Andersen er opptatt av historie, spesielt slekts- og lokalhistorie. I 2004 ga han ut den lokalhistoriske boka “Tistedalen, fra istid til sag- og møllebruk”.

Dette er Stein Andersens første utstilling på Soli Brug.

I tillegg til Stein Andersens akvareller er følgende kunstneres arbeider stilt ut på årets førjulsutstilling på Solli Brug:

Lars Elling | GRAFIKK & LANDSKAPSSTUDIER

Hans Normann Dahl | MALERI & GRAFIKK

Tor-Magnus Lundeby | MALERI

 

Tekst: Solli Brug

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer