Stein Andersen stiller ut på Galleri Rød

Lørdag inviterer Galleri Lille Martine til utstilling med Stein Andersen på Galleri Rød på Herregårdskaféen.

Stein Andersen er en godt kjent kunstner i Halden, og har hatt flere utstillinger både her i Halden og rundt i Norden. Han arbeider vesentlig med akvareller, men det hender det også blir noen oljemalerier. Kunstneren har atelier hjemme, med et lite galleri man kan besøke etter avtale. Men nå kan vi altså få skue kunsten hans på det stemningsfulle galleriet på Herregårdskaféen.

–Til Galleri Rød kommer Stein med rundt 35 nymalte akvareller og ett stort oljemaleri, forteller gallerist Stein Willoch Mathisen ved Galleri Lille Martine. Dette blir en utstilling vi kan glede oss til.

«Fasader» av Stein Andersen.

Stein Andersen har fire års utdannelse fra Statens håndverks-og kunstindustriskole og Statens Lærerhøgskole. Han er medlem i blant annet Norske Billedkunstnere (NBK) og Nordisk Akvarellselskap, og har deltatt i flere kollektivutstillinger. Hans uttrykksform er akvareller i en stilisert naturalistisk form. Kunstneren er inspirert av blant annet den svenske akvarellkunstneren Lars Lerin og norske samtidskunstnere som Håkon Gullvåg, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Stein Andersen. Foto: privat.

Kunstneren har hatt flere vellykkede separatutstillinger de senere årene. I tillegg til utstillingene i Halden har han stilt ut på Soli Brug, Galleri Tomb og på flere gallerier i Fredrikstad. Han har også hatt utstillinger både i hovedstaden og rundt i Norge, og deltatt i større akvarellutstillinger i Sverige, Finland og Island.

– På grunn av Covid 19 vil vi ta inn en et begrenset antall besøkende samtidig, forteller gallerist Stein, og vi har også rikelig med Antibac på plass.

Her kan du besøke Stein Andersens nettside og se noen av akvarellene hans!

Vernissage for Stein Andersens utstilling er lørdag 10. oktober klokken 12!

Utstillingen er åpen 12-16 lørdag og søndag de to kommende helgene. Herregårdskaféen er åpen samtidig med utstillingen.

Forsidebildet er Stein Andersens maleri «Nordlandsreise».

Kommentarer

kommentarer