Stein Andersen og Ellen Larsson stiller ut på Galleri Rød

Lørdag åpnes en ny, flott utstilling på Galleri Rød. Denne gangen er det billedkunstner Stein Andersen og den svenske glasskunstneren Ellen Larsson som skal stille ut sine arbeider. 

Billedkunstner Stein Andersen er godt kjent i Halden, og har også stilt ut ved flere anledninger i byen. Senest i 2020, da han viste flere av sine akvareller på Galleri Rød. Nå er han tilbake med mange flotte verker. I dag har kunstneren og galleristene Stein Willoch Mathisen og Christine Willoch Mathisen brukt noen timer på å henge opp Steins akvareller i galleriet.

– Mange av disse bildene er motiver fra Nordland, forteller Stein, der har jeg vært mye. Jeg liker det landskapet veldig godt. Dette motivet har jeg fra Hurtigruta.

Stein reiser ofte nordover for å male.

– Jeg har tatt bobilen og reist oppover i et par uker. Lanskapet fascinerer meg.

Det er mye blåtoner?

– Jeg er veldig glad i blåfargen, og den siden av fargesirkelen.

På flere av akvarellene kan man se hus.

– Jeg er ingen naturalist. Jeg liker å male stiliserte hus og stilisert natur, jeg kaller det jeg gjør en slags stilisert naturalisme. Hus har også alltid fascinert meg.

Stein er utdannet ved Kunst- og håndverksskolen, og har også malt med olje, men det er akvareller som er den foretrukne arbeidsmetoden.

Det er et litt drømmeaktig uttrykk i mange av bildene dine?

– Det er det mange som har sagt til meg faktisk, du er ikke den første som påpeker det. Det er ikke bevisst fra min side, men jeg skaper ofte litt mystikk i bildene mine. Hva er det som skjer bak gjerdet i denne hagen for eksempel?

Fugler har også vært et yndet motiv for Stein.

– Jeg har sittet ute og malt med staffeli, men som oftest har jeg fotografert fuglen og siden malt etter fotografiet hjemme i atelieret.

29 av Steins verker henger nå på galleriets vegger, klare for å bli beskuet av nettopp deg!

Vil du lese mer om Stein, og se flere av bildene hans, kan du besøke nettsiden hans her.

Stein Andersen i galleriet.

På fredag kommer glasskunstner Ellen Larsson for å henge opp og stille ut sine glassgjenstander. Ellen er født i Sverige, og er utdannet ved Kosta Glascenter. Hun har drevet med glassblåsing siden 2009 , og driver for tiden et glassblåseri på Lillehammer ved navn Hett Glass.

– Ellen lager noen fantastiske glasslykter blant annet, forteller Christine, og utrolig mange fine lamper.

Ellens glasslamper skal vises på utstillingen.

Ellen Larsson jobber med mange ulike produkter, og er opptatt av å blande ulike materialer. Materialene finner hun ofte i bruktbutikker. Kunstneren liker å jobbe med sandblåst dekorasjon, og lager både unika objekter og brukskunst.

– Ellen bruker ofte kobbertråd, forteller Christine, men hun kan også bruke tre. Det blir det spennende kunst av. Hun lager alt fra hengehjerter og glasskuler til unika boller og fat. Fargene i Ellens arbeider blir en god match mot Steins akvareller, så det blir nok flott sammen.

Vil du lese mer om Ellen Larsson? Gå inn på hennes nettside da vel!

Utstillingen åpner lørdag klokken 12, og er åpen til 16 både lørdag og søndag de to kommende helgene.

Herregårdskafeen er også åpen!

 


 

 

Kommentarer

kommentarer