Startet og avsluttet som en gjeng

For knappe to måneder siden skrev vi at Extra Giverglede Halden ønsket å ta med seg ungdommer på tur til Besseggen. Mandag gjennomførte de turen i strålende vær.

Extra Giverglede Halden er en ideell organisasjon. De er tidligere kjent i Halden for å være blandt de som ordner julegaver til barn som ikke alltid får så mange gaver. Nå har de utvidet tilbudet med både Besseggen-tur og sommerleir.
Initiativtager til organisasjonen, Mikaela R. Ceci har brukt lang tid sammen med sine samarbeidspartnere for å planlegge turen. De dro oppover på søndag, og med seg på turen hadde de ungdommer fra 14 til 20 år, samt representanter fra Halden kommune og Sparebankstiftelsen.
Turen er finansiert av barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet og Sparebankstiftelsen,  G-sport på Svingenskogen har sponset utstyr.

Besseggen må kunne sies å være et av landets mest populære turmål. Den Norske Turistforeningen beskriver det slik:
“Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og de bratte passasjene gir en god følelse av mestring. Turen er ikke spesielt vanskelig og ikke veldig utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjendevatnet 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre.”

Vi snakker med Mikaela sent mandag kveld. Hun oppsummerer turen med ungdommer fra Syria, Afghanistan, Eritrea, Somalia, Kosovo, Aremark og Halden.
– Turen har gått over all forventing, det er helt rått! Vi kom oss over eggen, og alle har fått kjenne på at vi lever i dag. Kjempeflott gjeng, rett og slett mye fin ungdom fra mange forskjellige land!

De startet fra Memrebu kl. 0830, og ni timere senere var alle kommet frem til målet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer