Starter Byparken Mannskor

Halden har fått et nytt kor! Rett før koronaen kom rakk Dag Brandth og Audun Larsen å starte mannskoret Byparken Mannskor. Les mer om det her: 

Det startet med en dokumentar på NRK. Audun Larsen satt hjemme i stua og så den prisbelønte dokumentaren For vi er gutta, som følger det Oslobaserte Mannskoret og deres kreftsyke dirigent Ivar Krogh Hovd i tiden før han dør av kreft.

-Tårene bare rant, forteller Audun. Jeg fikk lyst til å være med på et lignende prosjekt, og lage et kor der folk av alle slag kan få være med. Folk fra alle samfunnslag og livssituasjoner, både de som har vært heldige her i livet og de som ikke har vært fullt så heldige.

Audun tenkte på Dag Brandth. Dag, som jobber på Kirkens Bymisjon, og som også har jobbet med musikk hele livet. Komboen virket uslåelig. Audun brukte litt tid på å manne seg opp til å ta kontakt med Dag, men han hadde ikke trengt å grue seg i det hele tatt.

-Jeg sa ja med en gang, sier Dag entusiastisk, det var et prosjekt det var lett å stille seg bak! Og det var bra timing, for jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med kor. Og å starte dette koret under Kirkens Byminsjons paraply er en veldig fin ting. Her handler det jo nettopp møter mellom mennesker som er på forskjellige steder i livet.

Dag har nettopp fullført sin sangpedagogutdannelse ved Complete Vocal Institute i København, og en av modulene der er nettopp kor. Så den som melder seg på dette koret får inngående kjennskap til CVT-medoden: Complete Vocal Technique.

-De som blir med i dette koret får en gavepakke sånn sett, sier Dag, jeg har jo brukt fire år på å lære meg CVT. CVT-metoden tar for seg konkreter, vi snakker ikke i bilder her. Jeg vet akkurat hva som skjer i strupehodet og muskulaturen når man synger. Jeg kommer ikke til å nerde så mye med sånne ting, men dette er et veldig godt fundament for en dirigent i et kor.

Repertoaret er under utarbeidelse.

-Det første jeg spurte Dag om var om vi kunne synge litt Raga Rockers, DumDum Boys eller kanskje litt CC Cowboys, forteller Audun. Det tenkte jeg kanskje kunne være en fin start.

Dag var absolutt med på notene. Han begynte å planlegge korets første konsert med det samme. Helst i Fredrikshalds Teater, og altså med norsk rock på programmet.

-Jeg har allerede begynt å lage arrangement til noen låter, forteller han. Vi skal selvfølgelig gjøre Vill Vakker og Våt, den er obligatorisk. Men jeg har mange andre fine planer også, det her skal bli så gøy! I dette koret skal vi være løse i snippen, jeg skal bestille T-skjorter til oss med logo. Vi skal være et T-skjortekor!

Byparken Mannskor rakk ikke mer enn å ha et lite informasjonsmøte før koronaen gjorde sitt inntog i Norge. Første øving var planlagt akkurat samme uke som de strenge smitteverntiltakene ble iverksatt, så den ble naturligvis avlyst. Men i det øyeblikket korona-restriksjonene letter skal gutta møtes for å synge i Byparken. De er allerede femten stykker! Men de ønsker seg flere korister. Er du en fyr som er glad i å synge, men har manglet et forum? Nå har du sjansen til å la stemmen runge fritt i fellesskap med andre sangglade menn. Det er gratis å være med!

-Det var en lykkens dag da Audun tok kontakt, forteller Dag. Nå har vi kommet i gang med koret, vi har et fantastisk øvingslokale her på Byparken, dette blir så fint! Og det som er så fint med kor er at det er så hyggelig på øving. Jeg gleder meg vilt til å få begynne! Men før vi gir oss her nå må jeg få lov til å takke Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen. Der har vi fått oppstartmidler sånn at vi får kommet i gang.

Vil du være med i mannskor? Send en liten mail til dag.brandth@bymisjon.no da vel!

Kommentarer

kommentarer