Sprudlende nyttårskonsert

 

For 30. gang kunne Det Norske Blåseensemble ønske velkommen til sin tradisjonelle nyttårskonsert. En nesten fullsatt Brygga kultursal fikk oppleve et topptrent ensemble under engasjert og humoristisk ledelse av Andreas Hanson.

Ensemblet startet konserten med ouvertyren til Gioachino Rossinis opera til Den tyvaktige skjære. Stemningen ble satt umiddelbart både musikalsk og verbalt. Først ut av kveldens tre solister var Nina Gravrok. Den unge sopranen fra Narvik har en imponerende CV og jobber på operascener i Norge og utlandet. Hun sang sin første arie fra Verdis Maskeballet – ”Morro ma Prima in Grazia”. Fra Maskeballet gikk turen til storsjarmøren Escamillio med ”Toreadorarien” fra Carmen. Barytonen Yngve Søberg har som Gravrok stor erfaring, og er til daglig ansatt som solist ved Den Norske Opera & Ballett.

IMG_4902
Det lokale talentet Jonas Bukholm Pettersen sammen med Det Norske Blåseensemble.

På årets konsert har Blåseensembelet invitert med seg unge lokale talenter. I Brygga kultursal fikk publikum høre den 22 år gamle Jonas Bukholm Pettersen. Jonas studerer klassisk gitar ved Norges Musikkhøgskole. Sammen med ensemblet fremførte han den teknisk meget krevende «Concierto de Aranjuez» av Joaquín Rodrigo til stor applaus fra publikum.

Videre i konserten tok dirigent Hanson, solister og orkester med publikum på en musikalsk reise gjennom operaer av Mozart, Verdi og Gershwin og flere stykker av Johann Strauss. Publikum fikk også være med som kor på Lehars ”Viljasangen” fra Den glade enke. Et innslag som både publikum og orkester satte stor pris på.

IMG_4920
En heldig vinner av GULLBILLETT. Dennis William Eriksen Skårnes.

For en heldig publikummer ble også kvelden litt ekstra hyggelig. Under en av stolene lå det nemlig en gullbillett i ekte Charlie og sjokoladefabrikken stil. Den heldige vinneren får gratis inngang på samtlige av Blåseensembelets konserter det neste året. Dennis William Eriksen Skårnes vant billetten og var kjempefornøyd. Han gleder seg allerede til Astrid Lindgren konsert i februar.

Etter en flott avslutning på konserten med Gravrok og Søberg med ”I loves You, Porgy” fra Gershwins Porgy and Bess var det tradisjonen tro klart for ekstranummer. Et entusiastisk publikum fikk servert ”Champagnegalopp” og ”Radetzkymarsj” som en flott avslutning på kvelden.

Teksten er skrevet av Det Norske Blåseensemble.

Kommentarer

kommentarer