Sprossa kommer til Halden!

Mandag 27. mai kl 19:00 arrangerer Fortidsminneforeningen Halden medlemsmøte for medlemmer i hele Østfold med foredrag av Else «Sprossa» Rønnevig – «Gamle hus – pest eller fest» på Erlandsen Conditori.

Else Rønnevig er kulturvernarbeider og statsstipendiat, og driver med rådgivning innen kulturvern og bygningsmiljø. Hun er utdannet ved Statens høgskole i håndverk og design, og har lang fartstid innen restaurering og vern av gamle hus. Else har fått tilnavnet «Sprossa» fordi hun har engasjert seg spesielt i å restaurere og bevare originale vinduer i gamle hus.

Else skal ta for seg alle sider av et restraureringsprosjekt, inklusive de økonomiske aspekter i foredraget hun skal holde på Erlandsen mandag 27. mai. Vert for arrangementet Sverre Stang mener vi bør lære oss å restaurere gamle bygg, de er nemlig bedre å bo i.

-Gamle hus puster og gir færre allergier, sier Sverre. Vi bygger for tett i dag. Vi bor i plasthus.

Den norgeskjente kulturvernarbeideren har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sitt arbeide gjennom årene. Hun har skrevet flere bøker om restaurering og vern av gamle bygninger, og ga ut sin siste bok Hus til bry på eget forlag i 2018. Else har også skrevet flere kulturhistoriske kokebøker. Else tok sin utdannelse ved Statens høgskole i håndverk og design, og har også tatt kurs innen restaurering av historiske hager og parker.

Sprossa sier: Skaff deg kunnskap, før du setter igang!

Les mer om Else på www.sprossa.no

Møtet er åpent for alle medlemmer av Fortidsminneforeningen i Østfold. Ta gjerne med en venn hvis du ønsker.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer