Sprer matglede på nettet

Sebastian Engh på Curtisen gjorde stor suksess med livestrømming av matlagingskurs for barn fra sitt eget kjøkken forrige uke. Neste uke utvider han og holder kurs også for ungdomsskoleelever.

Curtisen stengte dørene forrige helg som følge av koronavirusets innmarsj i Norge.

-På Curtisen er de ansatte det mest verdifulle vi har, sier Sebastian Engh. Helsa til våre ansatte går først. Vi er i et utsatt yrke, når man serverer mat og skjenker vin til folk går det ikke an å holde én meters avstand. Penger kan vi tjene når dette er over, det kommer ikke til å vare evig. Jeg tok runden denne uka for å høre med alle de ansatte, heldigvis er alle friske så langt.

Siden Sebastian ikke får lage mat til gjester i restauranten tenkte han at han like gjerne kunne lære andre å lage mat. Via nettet.

-Det var to venner av meg som foreslo det først, forteller Sebastian, både Sandra og Fredrik Holm jobber i skolen og kom med en idé om hvordan jeg kunne hjelpe til i denne store nasjonale dugnaden. Jeg synes online matlagingskurs for barn var en strålende idé!

Hver dag forrige uke hadde Sebastian to matlagingskurs hver dag, ett for småskolen klokken 12 og ett for storskolebarn klokken 15. Mange logget på for å lære seg å lage arme riddere, vårruller, gulrotsuppe og pølsehorn.

-Det har vært en enorm respons på dette, forteller Sebastian, tilbakemeldingene har vært veldig gode. Antall avspillinger av videoene både på YouTube og Facebook sier sitt, det er veldig moro.

Her kan du se Sebastian lage sjokolade med frukt og bær. Videoene strømmes på Facebook, og legges ut på YouTube senere. Alle videoene blir også liggende på Curtisens Facebookside.

Mange har rost Sebastian for at han har brukt så mye av sin tid denne uka på å holde gratis matlagingskurs.

-Det er mange som sier at jeg er snill, sier Sebastian, men jeg trenger faktisk dette selv også. Sånn at jeg ikke klatrer oppover veggene i huset mitt. Jeg trenger å lage mat, og jeg trenger å spre matglede!

Sebastian har heldigvis et lite team med gode og engasjerte hjelpere som hjelper ham å planlegge og gjennomføre opplegget.

-Det er utrolig mye jobb å holde matlagingskurs på nett, det krever masse planlegging og det er mye forarbeid. Jeg er veldig glad for all den gode hjelpen jeg får.

Neste uke utvider Sebastian altså tilbudet, og holder matlagingskurs også for barn på ungdomsskoletrinnet. Hver dag klokken 12 kjører han et kurs for barneskolen, og så blir det et kurs for ungdomsskoleelever klokken 15.

Handleliste til ingredienser blir delt på Curtisens Facebookside i forkant av matkursene!

Kommentarer

kommentarer