– Spill kan være sunt

De siste ukenes Pokemon-feber har fått mange unge til å flytte seg fra pc-skjermen på ”gutterommet” og ut i bybildet. Nøkkelordet er at det er sosialt. Noe av det samme ønsker gründer Thomas Gitlevaag å gjøre ved å bidra til at ungdommer i Halden får tilgang på aktiviteter innen elektroniske spill.

Thomas er 24 år og opprinnelig fra Bærum, men flyttet til Halden i 2012. Årsaken til flyttingen var studier og kjæreste. Han har studert på HiØ, og det var der planen om å starte Geeks eSport oppsto.
– Jeg har 15 års erfaring med spill og har tidligere spilt på topp nivå i Norge i 3 år. Jeg har reist på lan-eventer i Norge og England der jeg konkurrerte mot de beste, forteller han. eSport kan forklares med at det er spill i en form for konkurranse som skjer elektronisk. Det benyttes som regel datamaskiner og datanettverk.
– Jeg ønsker å bidra til eSport i Norge, og gi ungdom et sted å være på fritiden. Målet er å skape et sted for all ungdom, og vise hvilken kultur eSport er og hvordan spill kan være sunt.

Thomas forklarer at han vil vise ungdom mulighetene ved å kombinere teknologi, spill, underholdning og opplæring.
– Det vil gi dem nye aktiviteter og underholdningsverdi i sitt lokalsamfunn.

13835615_10157455491395122_710840894_o

Thomas har etablert Geeks eSport, og med seg i crewet har han Simen Dyhre, Marius Langrud Aamodt og Zilhad Kenjar. De er i full gang med å jobbe ut en plan for finansiering og lokaler. Ideene om hva de ønsker å tilby er mange.
– Vi har satt opp en liste med aktiviteter og utstyr som vi ønsker å ha, forklarer Thomas. På listen står spillehall med pcer og utstyr, samt flere simulatorer til blant annet bilspill. De ønsker å ha lokale turneringer og arrangere lan-parties.
– Vi skal lage en introfilm i august og ha flere møter angående finansiering og lokaler. Mer kan jeg ikke si foreløpig, men vi håper vi klarer å realisere dette, avslutter Thomas.

Les mer om Geeks eSport her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer