Spennende program på Stenhoggerfestivalen

Om en snau uke er det klart for Iddefjorden Stenhoggerfestival på Ystehede. Programmet er så godt som ferdig og det blir mange høydepunkter og spennende innslag for både små og store.

Festivalsjef Nils Otto Økern-Klevmo begynner snart å telle timer til festivalen åpner. De siste dagene har han fulgt med på værmeldingen med stor entusiasme, det er meldt skikkelig festivalvær med sol nok til alle.
– Vi har fått til et gjennomgående tema med stenhogging og Iddefjorden i hele festivalprogrammet. Det er vi veldig stolte av, forteller Nils Otto.

Stenhoggerfestivalen gikk tidlig ut og inviterte mange til samarbeid. Resultatet er at de har fått til både båttransport, historiske vandringer, tangokurs, åpen gård og mye mer. Dette er i tillegg til teaterstykket Parat, som handler om tiden da stenhoggerindustrien vokste frem ved Iddefjorden.

Båtene fra Halden sentrum til festivalområdet på Ystehede går fra kl 09.30 både lørdag og søndag. Turen tar en halvtimes tid.

For de minste kommer nok Åpen gård i regi av Idd Bondelag til å bli populært.
– Det blir mange forskjellige aktiviteter for barna, blant annet stenhogger-boccacia med ”knot”, eller brosten som mange kaller det, i stedet for de vanlige boccacia-ballene.

13235571_1634495593542985_8175341495668485132_o

Lørdag kveld kommer til å være preget av mye kultur og god mat og drikke.
– Det blir tangodemonstrasjon og åpen tangotime med Tango Halden. I tillegg blir det fortellerkveld med lokale stenhoggerhistorier og underholdning med Terje Hugo Hansen og Håvard Dahle. Maten serveres av Fredriksten Kro og drikke har vi fått spesialprodusert av Halden Mikrobryggeri, forteller Nils Otto.

Festivalen har klart å rekruttere en del frivillige som kan hjelpe til, men skulle gjerne hatt tak i noen flere for å komme helt i mål.
– Vi har nok frivillige til matserveringen, men tar gjerne i mot flere som kan hjelpe oss med billettluke og være lekeledere. Om man kan hele helgen eller bare en halv dag er man hjertelig velkommen!

Vil du vite mer om Iddefjorden Stenhoggerfestival?
Nettsiden deres er her, og de er også på facebook.

Kommentarer

kommentarer