Soul på Kongens!

Det nyetablerte Halden-bandet Dreamfix debuterer med en soul-spekka fest av en konsert på Kongens Brygge lørdag kveld.

Rockebyen Halden har plenty av band i ulike grener av rockesjangeren, og minst et par som beveger seg i pop-sjiktet også. Men soul-band, det har vi ikke mange av. Faktisk bare ett! Det splitter nye soulbandet Dreamfix ble til etter at bandet som spilte til  Jahn vi elsker i kultursalen og på Kokkekollektivet gjerne ville fortsette å spille sammen.

-Vi syntes vi fungerte så bra sammen i bandet, forteller tangentmann i Dreamfix Christer Andersson. Det var ganske enstemming at vi måtte fortsette å spille sammen.

Jeg er ute i øvingslokalet til Marita og Svein Tore Furuvarp på Ystehede for å høre hvordan bandet ligger an før sin aller første konsert. Foruten Christer finner jeg musikerne Roy-Eivind Løvli, Tommy Kristiansen, Svein Tore Furuvarp og PM Karlsson bak sine instrumenter, samt vokalistene Dinah Andersson, Camilla Mathisen, Marita Furuvarp og Malin Raude Næsfeldt som alle har tatt plass bak hver sin mikrofon.

Hvordan landet den nye bandkonstellasjonen på sjangeren soul og funk?

-Det var Camilla Mathisen som ønsket seg et soulband, forteller vokalist Dinah Andersson, hun liker å synge soul og funk, vi andre syntes det hørtes bra ut.

-Soul og funk er litt tricky å få til, sier Christer, så det er jo ikke det enkleste valget. Men jeg liker å spille soul og funk og synes vi får det bra til. Og vi har to keyboard, det synes jeg er moro.

I juni begynte de å øve, men så mange turer til øvingslokalet har det ikke blitt. I løpet av sommerferien ble det vanskelig å få til en øving, og i høst skulle store deler av bandet ut på en ny Teigen-turné. Men den siste tiden har de tilbragt mange timer sammen.

På setlista finner vi kun soulskatter av ypperste klasse. Vi snakker Son of a Preacher Man, vi snakker We are Family, vi snakker It’s Raining Men og vi snakker I’m Every Woman. Dere skjønner hvor landet ligger? Det her kommer til å svinge ganske bra!

Dreamfix byr på konsertens åpningslåt før jeg går. Det låter helt utrolig bra, det er tight og fengende. Hør bare selv:

Bli med og se Dreamfix’ debutkonsert da vel! På Kongens på lørdag!

Dørene åpner kl. 18.00
Dreamfix går på scenen kl. 21.00
Inngang: 150,-

Kommentarer

kommentarer