Søttende mai på Samfundet

I år blir det åpne dører på Ungdomssamfundet hele 17.mai. På dagen blir det kafé, og på kvelden kommer DJ Strøm og lager 17.mai-disco. I Storsalen!

Allerede klokka ni på morgenen den 17. mai er de i gang. Da åpner Michael Andersen LundsveenUngdomssamfundets salgsbod i Busterudparken. Her skal det selges vafler, ferske boller, brus og kaffe til inntekt for klubben.

-Vi vet jo at mange ikke spiser frokost på 17. mai, sier Mikaela Røstadli Dahl, og hva er vel da bedre enn en vaffel eller en bolle i hånda mens man ser på barnetoget?

Når russetoget har passert Busterudparken pakker de ned den lille kiosken sin. Da har Ungdomssamfundet alt vært åpent i mange timer. Der åpnes nemlig dørene til kiosk og kafé klokken 11.

Kafé for alle

Alle er velkomne inn på Ungdomssamfundet på nasjonaldagen, voksne som barn. Her vil man kunne få kjøpt seg en kaffe, et kakestykke og en matbit. Menyen vil bestemmes litt ut fra hva slags vær vi får.

-Hvis det blir regn og kaldt kommer vi til å selge lapskaus eller noe annet varmt, forteller Mikaela, men hvis været er bra blir det baguetter og pølser. Og kaker.

-Jeg skal bake kake, forteller Michael, jeg skal i hvert fall ha med sjokoladekake og krydderkake.

Kanskje blir det is også, Mikaela og Michael jobber med saken. Alle inntektene går selvfølgelig til Ungdomssamfundet.

-Det er en fin mulighet til å få litt penger i kassa til Ungdomssamfundet, sier Michael.

Begge håper at både foreldre og ungdommer vil ta turen til Ungdomssamfundet 17. mai.

-Det er jo en gyllen mulighet for foreldre å komme hit og se klubben, sier Mikaela, og ikke minst en mulighet til å få treffe meg og alle de som jobber som frivillige her. Og så er det jo veldig vanskelig å få seg et bord på kaféene rundt i byen på 17.mai, da går det jo an å komme hit i stedet!

Etter barnetoget på søttende mai er du sikkert sulten. Da kan du ta en tur på Ungdomssamfundet og få deg en kopp kaffe og en matbit.

I tillegg til servering blir det konkurranser og brettspill på Ungdomssamfundet på nasjonaldagen. Nerf-kamp og Kahoot er allerede spikret.

17. mai-disco med DJ Strøm

Når klokken har blitt halv seks er det klart for 17.mai-disco i Storsalen, og det er de eldste barna på barneskolen som får danse først.

-Det første partiet blir for femte- til sjuendetrinn, forteller DJ Strøm, jeg spiller frem til halv åtte for dem. Så blir det en halvtimes pause før vi slipper inn dem mellom 13 og 18.

DJ Strøm vil spille for den eldste gruppa frem mellom åtte og elleve. Han gleder seg til å spille i Storsalen igjen.

-Det er mange år siden jeg har spilt i Storsalen nå, forteller Strøm, sist gang jeg hadde en opptreden der var jo for studenter. Jeg var oppe i Storsalen for å kikke her om dagen og ble helt nostalgisk. Jeg har jo spilt der mye før. Det blir kjempebra, salen passer veldig bra for disco. En ishall blir litt i største laget, og Black Box blir kanskje litt liten – men Storsalen er perfekt i størrelsen.

DJ Strøm gleder seg til å spille på Ungdomssamfundet på søttende mai.

Kiosken vil være åpen frem til midnatt, og her vil de frivillige selge pizza, brus og andre kioskvarer til de dansende barna og ungdommene.

Essensielle fakta om Ungdomssamfundet på 17. mai:

1100:                Kaféen åpner. Kaffe, kaker og mat selges. Alle er velkomne!

1730  –  1930: Disco i Storsalen for femte- til sjuendetrinn. Kiosken nede er åpen.

2000 – 2300: Disco i Storsalen for ungdom mellom 13 og 18. Kiosken nede er åpen.

Discoinngang: kr 50,-.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer