Sotis og Stripen på Fredriksten Operafestival

Neste uke er det klart for Fredriksten Operafestival! Fra torsdag 8. juni til søndag 11. juni skal det klinge av operamusikk over den ganske by. En av postene på festivalprogrammet er barneforestillingen Sotis og Stripen! 

Bakgårdskattene Sotis og Stripen er lei av all søpla i byen de bor i. En natt drømmer Sotis at det vokser blomster rundt dem, og sammen med vennen Stripen prøver han å gjøre drøm til virkelighet.

– Operaen er interaktiv, forteller Marika Schultze i ensemblet, og under forestillingen får skuespillerne hjelp av barna til å løse ulike problemer, for eksempel ved sortering av materialene og navngivning av farger.

Marika er mezzosopran, og spiller rollen som Stripen i forestillingen. Makkeren Sotis spilles av sopran Flora Crocker Ångman. Med seg på akkordeon har de dessuten Noel Rubli – a.k.a. Blomsten!

Stripen, Blomsten og Sotis!

Historien om Sotis og Stripen fortelles via kjente operaarier og duetter.

– Handlingen beveger seg mellom latter og tårer, stridigheter og forsoning, forteller Marika. Forestillingen bruker musikk fra ulike komponister og tidsepoker for å vise musikkens rike historie og mangfold.

Sangene vil være noe forkortet, og dessuten har de helt nye, norske tekster som understreker tematikken i forestillingen.

– Vi har ikke vært i Halden før og gleder oss skikkelig til å møte barna der, sier Marika. Vi er selvfølgelig også spente på hva som skjer med forestillingen når vi har barna til stede for oss å interagere med. De vil jo være en viktig del av forestillingen vår, og det går ikke an å vite på forhånd hva som kan oppstå i det møtet.

Scenografien vil bestå av søppel! Klær og rekvisitter er naturligvis gjenbrukte ting, siden fokuset for forestillingen er miljøbevissthet.

– Vi håper at dette vil være en lærerik, morsom og inspirerende forestilling som både gir barna en innføring i operaens verden, men også i miljøbevissthet.

Forestillingen spilles lørdag 10. juni klokken 12 i Black Box, og varer rundt tjue- tretti minutter. Dette passer for barn fra 3 år og oppover.

Billetter kan du finne her.

Hele programmet for Fredriksten Operafestival kan du se her!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer