Soroptimistklubben feiret 40 år

Halden soroptimistklubb markerte sitt 40 – års jubileum lørdag 19.oktober 2019. Det var på dagen akkurat 40 år siden klubben ble opprettet (1979). Halden soroptimistklubb er del av en verdensomspennende organisasjon for kvinner i ulike yrker, Soroptimist International, og arbeider for å bedre levekår for kvinner og jenter lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør vi gjennom bevisstgjøring, formidling og prosjektarbeid. Vi deltar regelmessig i høringer i kvinnerelaterte spørsmål, og Soroptimist Internasjonal har rådgivende status i FN.  www.soroptimistnorway.no

Halden soroptimistklubb startet i 1979, og besto den gang av 23 medlemmer. I dag har klubben 50 medlemmer. 40 – års markeringen foregikk på Haldens Klub, og besto av foredrag og kunstneriske innslag, gode samtaler og meget god mat. 70 kvinner, fra de øvrige klubbene i Østfold og to fra Katowice i Polen, fikk høre professor og forfatter Helene Uri foredra fra sin bok «Hvem sa hva? Om kvinner, menn og språk.» Boka består av en faktadel og en analysedel, og handler om hvordan kvinner og menn snakker og skriver, og om hvordan de blir omtalt. Boka er treffsikker, avslørende og morsom og viser at en verden der kjønnene er likestilte, er langt unna.

Chartermedlemmene. På bilde vises fra venstre Inger Kitterød, Randi Mo, Anne Marie Skukkestad, Reidun Anderssen, Sissi Løchen, Lise Amundsen, Anne Mari Bogstrand.

Ladybirds, et kor med glade og dyktige kvinner, med dirigent Inger Lise Haavelsrud i spissen, skapte stor begeistring med sine sanger.

I forbindelse med 40 – års markeringen, ønsker Halden soroptimistklubb å gi et stipend på kr. 10.000,- til Aurora Itland.  Aurora (24 år, fra Halden) startet sin karriere som ballettdanser ved Halden ballettskole våren 1999, 3 1/2 år gammel. I 2017 ble hun utdannet med en Bachelor i jazzdans fra Balletthøgskolen (tidligere Statens balletthøgskole) ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Aurora kom inn som en av fire jenter som ble tatt opp til studiet, blant over 300 internasjonale søkere. I 2018-2019 jobbet Aurora som ballettdanser i musikalen «The Phantom of the Opera» på Folketeateret. Hun danset også i utendørsmusikalen «Den Hvite dame» på Fredriksten Festning. Hun er for tiden aktuell med forestillingen «Sepia» en hyllest til kvinnen.

Aurora Itland:

Forsidebildet viser Styret i Halden soroptimistklubb 2019-2021. Else Marie Lie Henriksen, Christin Berg, Siv Johansson, Inger Marie Papworth, Karin Dahlberg Pettersen, Miriam Byrne.

Reidun Anderssen(tekst) og Jorun Martinsen (foto)

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer