Søndag kommer bøssebærerne!

Søndag 23. oktober kommer TV-aksjonens bøssebærere! I Halden utvider man innsamlingstiden med en time.
Foto: Frivilligsentralen

-Halden er en stor kommune og mange av våre bøssebærere ønsker å gå før mørket faller på. Derfor starter innsamlingsaksjonen i Halden klokken 15.00, uttaler aksjonskomiteen ved Wenche Erichsen, Cathrine Lie og Else-Marie A Guldahl.

I år går de innsamlede midlene til Røde Kors.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningene er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer