Sommertoget kommer til Halden på lørdag

NRKs sommertog stopper på Halden stasjon lørdag 19. august kl 12.28!

Stoppet varer i 10 minutter, og Halden Turistkontor har laget et lite program med et knippe musikalske innslag. Den nye Haldensangen som Dag Brandth har skrevet skal fremføres av Gro Janet Haug og Håvard Dahle. Barna fra barnekoret Koriallverdenellerno, samt korets dirigenter Mona Stenberg Thoresen og Karoline Henriksen vil også være med og synge. Det fjerde verset av nasjonalsangen står naturligvis også på repertoaret på perrongen lørdag.

Fredrikshald Borgervæpning skal også bidra med sang og muligens et smell eller to. Kirkens Bymisjons kafé på togstasjonen har åpent, de serverer kaffe og havreflarn.

Etter stoppet i Halden kjører toget til Kornsjø, der ankommer toget kl 13.05 og drar av gårde igjen 13.15. Det er laget et eget underholdningsopplegg for stoppet på Kornsjø.

På returen kjører toget forbi Halden stasjon kl 13.46 og neste stopp blir Sarpsborg.

Fantorangen og Perla vil komme ut og hilse på barna som møter opp på perrongen!

Perla og Fantorangen kommer snart til en plattform nær deg.

 

NRK har lagt ut disse togvettreglene for sommertogbesøket på sine nettsider:

Hugs å bruke togvett:

Planlegg du å møte opp på perrongen? Vil du vinke når Sommertoget køyrer forbi? Då kan det vere lurt å lese gjennom Bane NOR og NSBs togvettreglar:

  • Hugs at andre tog køyrer som normalt, både gods- og persontog. Og desse toga køyrer fort og stille.
  • Det er forbode å gå i togsporet og å krysse sporet.
  • Det går 15 000 volt gjennom køyreleidningane. Difor utgjer alt som går i høgda ein fare, og det er ikkje tillate med lange og høge gjenstandar nærare enn 30 meter frå togspor, køyreleidningar og master.
  • Ballongar og anna som kan flyge av garde skal ikkje brukast i nærleiken av stasjonar eller langs sporet. Ein heliumballong som treffer ei køyreleidning kan føre til kortslutning og stans i både TV-sendingar og togframføringar.
  • Bruk av dronar på og rundt stasjonar og togspor SKAL godkjennast av Luftfartstilsynet og Bane NOR. Om slik løyve er gitt skal ikkje dronar nyttast nærare enn 150 meter frå jernbanespor og stasjonsbygning.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer