Sommersmaken av Halden

Smaken av norsk sommer er for de fleste jordbær og for mange haldensere er det synonymt med  ”Svinesundhagen”. Der har sesongen nettopp startet og det er full fart i utsalget.

Jordbærsesongen er helt avhengig av at værgudene spiller på lag, og i år har de ikke vært helt samarbeidsvillige. Derfor er vi allerede godt i gang med juli når utsalget endelig har åpnet.
Ragnhild Husaas som driver Svinesundhagen sammen med Kay Husaas forteller at mange har ventet på bærene.
– Vi er naturlig nok veldig glad for at folk kommer hit for å handle jordbær. Mange spør om selvplukkingen er i gang, men det drøyer nok i alle fall en ukes tid til, forteller hun.
Det er corona-jordbærene som er klare nå. Senere utover sommeren kommer også honeoye og florence. Ragnhild deler gjerne tips med kundene sine om hva de forskjellige slagene egner seg godt til.
– Corona egner seg til det meste, men helt ærlig så syns jeg de smaker aller best når jeg bare spiser dem rett fra kurven. De trenger egentlig ingenting ved siden av. Mannen min derimot, han er glad i jordbær og fløte. Det tror jeg han spiser et par ganger om dagen, sier hun og ler.
Latteren sitter løst i utsalget, det er tydelig at det er mange stamkunder og kjentfolk innom.

IMG_7675

At Svinesundhagen selger mye jordbær om sommeren er ingen hemmelighet. At de i tillegg selger litervis med lokalprodusert eplejuice er nok noe mindre kjent.
– Vi selger deilig eplejuice fra eplene på gården. Det er flere forskjellige slag og det er selvfølgelig ingen tilsetningsstoffer, forteller Ragnhild.
I utsalget står koppene klare slik at man kan få seg en smaksprøve før man velger hvilken 5-liters dunk som frister mest.
I tillegg til epler og jordbær tilbyr de bringebær, moreller, rips og solbær når det er klart.
– Vi håper på en lang og fin sommer, og gleder oss veldig til at selvplukkingen også kommer i gang, avslutter Ragnhild og ønsker alle hjertelig velkommen til utsalget.

Kommentarer

kommentarer