SommerQuiz med Thorkil!

For den 11. sommeren på rad inviterer Thorkil H. Lindskog til ukentlig SommerQuiz på Sponvika Vertshus i juli måned.

Det har blitt en sommertradisjon for mange å ta turen til Sponvika for å delta på Thorkil H. Lindskogs SommerQuiz i juli. Hvert år klekker Thorkil ut et par hundre spørsmål, og rigger seg til for quiz på vertshusets uteservering.

– Det har blitt en hyggelig tradisjon, sier QuizMaster Thorkil, og vi har hatt veldig bra oppslutning i årene vi har holdt på. Av og til har det vært fullt hus, og ikke plasser nok til alle som vil være med. Det gir jo en lyst til å fortsette, og gå på ett år til. Dette er faktisk det eneste quiz-arrangementet i Halden som har eksistert i så mange år.

Alle er velkomne på Thorkils SommerQuiz, men de fleste deltagerne er kortreiste.

– Det er stort sett sponvikere som dukker opp. Det er mange fastboende, men det er også veldig mange turister som deltar på quizen. Så det blir mange nye ansikter hvert år. Ofte, når vi har oppsummert antall quiz-lag i løpet av en julimåned, viser det seg at det har deltatt over 40 forskjellige lag. Det er jo et voldsomt høyt antall!

Hyggelig på quiz! Foto: Thorkil H. Lindskog.

Det er mange familier som danner lag til den sommerlige Sponvika-quizen, så Thorkil har ikke laget et tak på antall lagmedlemmer.

– Mange quizmastere er strenge på dette, og ønsker ikke å ha mer enn fire- fem medlemmer per lag, men sånn tenker ikke jeg. Hit kommer det mange som ønsker å ha hele familien på ett lag, og det får de lov til. Man utfyller hverandre fint da. Det spørsmålet som bestemor ikke kan svare på, kan det hende barnebarnet vet svaret på.

Og vice versa!

Quizmasteren er kanskje rund i kanten når det kommer til antall quizmedlemmer per lag, men når det kommer til mobiltelefon er han nådeløs.

– Man får ikke ta med seg mobilen når man skal gå og handle, eller gå på toalettet. Vi må være såpass strenge, all informasjon er jo tilgjengelig på telefonen. Det er ikke lov å ta frem telefonen under quizens gang.

Vanskelighetsgraden er varierende, og delt i flere kategorier. I år har Thorkil laget 230 spørsmål.

– Jeg må jo bare ta en sjanse, og satse på spørsmål jeg mener folk bør kunne svare på. På flere av spørsmålene er det jo også tre svaralternativer, så da kan man jo gjette hvis man ikke vet svaret.

Thorkil arrangerer fem quizer i sommer! Det blir SommerQuiz følgende dager i juli: 

Tirsdagene 6., 13., 20. og 27. juli klokken 19.00.

Torsdag 15. juli klokken 16.00.

 

Kommentarer

kommentarer