Sommerles 2021 er i gang!

I dag sier vi farvel til mai og starter på juni, og dermed går også startskuddet for årets Sommerles-kampanje!

 Over hele Norge i dag går startskuddet for årets største, digitale lesekampanje, med spennende historier og flotte premier. Alle 1. -7. klassinger i Halden er velkomne til å delta! Også de som begynner i første klasse til høsten.

– Poenget er å ha det gøy, sier Anne Jorid Akselsen ved Halden bibliotek, men det handler jo først og fremst om å holde lesinga ved like over sommeren.

Forskning viser at leseferdigheten for en del norske skolebarn daler over sommeren, og dette gjelder spesielt på de laveste skoletrinnene.

– Jeg har erfart at flere barn øker lesehastigheten gjennom Sommerleskampanjen, forteller Anne Jorid. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra foreldre som ser at lesehastigheten til barna har økt over sommeren.

Sjekk hvem som oppfordrer barna til å lese!

For å delta i Sommerles-kampanjen melder du deg på HER.

Som alltid kan man lese bøker selv, lytte til lydbøker, eller høre høytlesning. Anne Jorid slår et lite ekstra slag for høytlesningen, og oppfordrer foreldrene til å finne noen gode bøker å lese høyt for barna i sommer.

– Skolene er så gode på å lære barna å lese, sier Anne Jorid, dagens barn knekker lesekoden raskt. Foreldrene er flinke til å passe på at barna leser selv, men man glemmer kanskje å ta med seg høytlesningsboka hjem fra biblioteket.

Dagens barneskoleelever er gode til å lese, men har kanskje ikke kapasitet til å lese de litt lengre, komplekse historiene. Her kan foreldrene bidra, tenker Anne Jorid.

– Hvis man leser høyt for barna blir det dobbel glede for dem! De får både den gode opplevelsen av høytlesning, og samtidig sanker de poeng til Sommerles.

Som vanlig har Sommerles en spennende historie man følger gjennom sommeren! Årets tema er Den mystiske regnskogen, og Sommerles har engasjert forfatter Mari Moen Holsve til å skrive Sommerleshistorien. Hver uke publiseres det et nytt kapittel.

I år har Sommerles-redaksjonen lagt til en ny funksjon på nettsiden. Nå kan man huke av for dysleksi i profilen sin, og dermed gå oppover i «levels» til tross for lesevansker. Avhukingen er naturligvis anonym! Barna kan også følge venner på Sommerles, dersom de ønsker det.

Jo mer du leser, jo høyere nivå når du! Halden bibliotek deler ut premier ved nivå 10, 20, 30, og på level 40 og 50 kan du få en button i premie. Når man når et nytt premienivå, går man til biblioteket og henter premien sin. I premiepotten finner vi både haitann-smykker som er laget av ekte haitann-fossiler og  pilspisser laget av obsidian, noe mange barn kanskje kjenner igjen fra Minecraft, samt smykkesteiner i ulike farger, bokmerker, viskelær og armbånd.

God lesning ønskes alle!

Kommentarer

kommentarer