Sommerkonsert i Søsterveien

En gjeng flinke sangjenter fra syvende trinn på Låby skole holdt en sommerlig minikonsert for beboerne på Søsterveien Omsorgsboliger i finværet på tirsdag. 

Denne våren skulle Frivilligsentralen og Låby-elever på turné rundt i Halden by og glede folk på sykehjem og omsorgsboliger med sang og musikk. Målet var å reise rundt og synge nye og tradisjonelle sanger og viser, og skape generasjonsmøter gjennom musikk. Prosjektet startet friskt med konsert og allsang på Bergheim i januar, men i mars kom Covid 19 og ingen fikk verken gå på skole eller besøke sykehjem på flere måneder. Turnéen ble avlyst, og avslutningskonserten i Brygga kultursal med foreldre og besteforeldre og Maybritt Andersen på scenen i mai gikk i samme dragsuget. I dag var det endelig lov for Låby-jentene å reise ut på sangturné igjen, og denne fine junidagen var det altså Søsterveien Omsorgsboliger som fikk sangbesøk på uteplassen.

Wenche Erichsen på Frivilligsentralen ønsker velkommen.
Lærer på Låby Cathrine Rubinstein Dahl.

-Velkommen til denne minikonserten, sier lærer Cathrine Rubinstein Dahl når hun ønsker velkommen på vegne av sine elever, nå skal dere få høre mange fine sommersanger. Noen kjenner dere godt, andre kan det hende dere ikke har hørt før. De moderne sangene på repertoaret handler om vennskap, og at vi må ta vare på den jorda vi har. Og så skal vi synge tradisjonelle vår – og sommersanger.

Det er Cathrine og elevene som har gjort sangutvalget til dagens lille konsert. Jentene starter med en «Skolenes sangdag-låt» ved navn Vi står sammen. Sangen har en liten tilhørende dans også.

-Om vi står sammen, sammen, kan vi oppnå hva vi vil, synger jentene.

Om vi står sammen…

Etter vennskapssangen blir det mer tradisjonelt når jentene stemmer i med Alle fugler.

-Disse jentene er snart ferdig på barneskolen, forteller Cathrine, de skal over på Strupe til høsten. Jeg hadde egentlig et mål om å si «jeg elsker sjuendeklassinger» hver eneste dag dette skoleåret, for det kommer til å bli så trist når disse jentene slutter på Låby. Men så kom korona, og vi fikk ikke treffe hverandre på mange uker. Nå er vi bare sammen annenhver dag, så i dag skal jeg passe på å si: Jeg elsker sjuendeklassinger!

Etter Alle fugler blir det både Soltrall og Fuglevise før de flinke sangjentene stemmer i med vinnerlåta fra Melodi Grand Prix Junior i 2017; Verda Vår.

-Vi må bry oss og det til tross for alt som er gale rundt oss, synger solistene, Verda vår er lita, så lita.

Minikonserten avsluttes med sommeravslutningssangen over alle, nemlig Idas sommarvisa. Det var nesten så jeg trodde jeg ikke skulle få høre barn synge denne sangen i år, siden alle sommeravslutninger og sommerfester er avlyst på grunn av korona. Da er det fint å vite at man i hvert fall én gang denne sommeren har fått høre denne søte sommersanger, sunget av de flinke sjuendeklassejentene på Låby.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer