Sommeren på Samfundet

Ungdomssamfundet har mange planer for sommeren, og de sparker like greit i gang sommeren 2018 med å dra til VG-lista på Rådhusplassen den 22.juni.

-Den største sommerhappeningen med Ungdomssamfundet i år blir jo VG-lista, forteller Mikaela. Vi har leid buss gjennom Halden Taxi, de skal kjøre oss fra klubben og til rådhusplassen. Det blir veldig kult!

Mikaela vet at mange ungdommer har lyst til å dra og se konserten på rådhusplassen, og ønsket derfor å tilby et opplegg med trygg transport og ansvarlige voksne til stede. Siden ungdommene vil kunne gå rundt i hovedstaden på egen hånd før konserten starter bestemte Mikaela og Michael seg for at sjuende klasse skulle være nedre aldersgrense for turen.

-Vi voksne skal være tilgjengelige for ungdommene hele tiden mens vi er i Oslo, sier Mikaela, og alle får telefonnumrene våre, så de kan jo ringe oss hvis det er noe. Men vi er jo avhengige av at vi har med oss litt større ungdommer, de vil jo sikkert ha lyst til å gå litt rundt i byen på egen hånd.

VG-lista på Rådhusplassen er et rusfritt arrangement, og det er avstengt med gjerder rundt. Vesker og bager sjekkes, så det går ikke an å ta med seg drikkevarer inn.

-Det er masse politi til stede, forteller Mikaela, jeg har vært der flere ganger med små barn og har alltid følt meg veldig trygg.

Etter kickoff med VG-lista skal Michael og Mikaela ha ukentlige arrangementer med Ungdomssamfundet i sommer. De skal i klatreparken, de skal på Superland og bade, de skal bowle i Sarpsborg, de skal i trampolineland og de ha tekniske dager på høgskolen.

-Vi skal være to dager på høgskolen der vi skal leke med droner og roboter og mye annet gøy, forteller Michael. Vi skal blant annet bygge droner og legoroboter,  pluss at vi skal prøve 3D-printing og VR-spilling. Vi har bygd en hel VR-lab der oppe.

Det er begrensede plasser på arrangementene, og det vil opprettes facebook-arrangementer for hver utflukt. Der finner man flere detaljer rundt arrangementene, samt info om påmelding. Dette blir etter førstemann til mølla- prinsippet. Turen til VG-listakonserten er allerede i ferd med å fylles opp, så her gjelder det å være ute i tide!

I tillegg til de ukentlige utfluktene skal Ungdomssamfundet ha åpent tirsdager på dagtid.

-På tirsdagene er vi i utgangspunktet her på huset, forteller Mikaela, men hvis det er veldig fint vær så kan det hende vi tar noen turer også på disse dagene. Det er jo ikke noe vits i å sitte her en hel dag hvis det er kjempevarmt! Men vi tar det i så fall litt på sparket. Kanskje vi går til festningen, eller drar og spiller basket. Vi får se!

Ungdomssamfundet vil være stengt mellom 2. og 15. juli.

Les mer om Ungdomssamfundet på Facebooksiden deres.

Les om mer VG-lista på Rådhusplassen her.

 

Kommentarer

kommentarer