Sommeren er åpnet

Det blir ikke sommer i Halden før Dag Brandth og Frank Skovrand bjuder på Taube i indre festning. Fredag var de i gang med årets sesong, og herved erklærer vi sommeren for åpnet.

Den gamle kommandant har en bakgård, og dit kan man flykte når de indre gemakker har blitt så hete at det ikke går an å oppholde seg der lenger. Fredag kveld kunne dermed Dag og Frank ta med seg Taube og musikerne sine ut i den svale skyggen bak kommandantens ærverdige lokaler, til stor glede for de overopphetede publikummerne som hadde tatt seg frem til indre festning for anledningen.

Sommerkänsla på boks

Det finnes vel knapt noe så sommerlig som å sitte med et glass hvitvin ute på kommandantens gressbakken og høre Dag og Franks eminente Taubetolkninger, mens svalene krysser himmelen over oss. Og dette er jammen ikke noe TulleTaube. Dette er Taube slik han skal fremføres: med sjel, og med humor, og av noen som virkelig mener det.

Låtutvalget er en nydelig bukett med Taube. Vi får servert en god porsjon med sommerkänsla, et lite hint med vemod og en aldri så liten aning allsang. Vi danser vals med Rönnerdahl over Sjösala äng, vi jazzer på gresset på Colla Bellas höjd med Fritiof og vi gråter for Stranne som mister sin sønn til havet utenfor Smögen. Det er perfekt balansert, og mesterlig innrammet av Ole Markus Engmos kontrabass og Arne Nygaards klaverspill.

Fengende fremførelse

Hvorfor lar vi i publikum oss rive med slik vi gjør? Det handler om fremførelsen så klart, og da snakker vi om hele pakka. Franks smårustne og rufsete stemme møter Dags fløyelsstemme, og bildet er ferdig malt. Det hele blir ypperlig akkompagnert av Taube-anekdoter og tørrvittig passiar mellom musikerne, i ekte Dag og Frank-stil.

En sommeraften med Taube hos kommandanten kan ytterligere komplementeres med mat naturligvis, men dette må bestilles på forhånd. Selv rakk jeg dessverre ikke å få med meg matserveringen denne gangen, men de andre publikummerne til stede forsikret meg om at både fiskesuppen og oksefileten var suberb.

Benny, den lille tassen, han var også med på festen.

Taube på Fredriksten spilles onsdag, fredag og lørdag i hele juni måned med unntak av Tons of Rock uka (uke 25). Denne uka vil det kun spilles lørdagsforestilling.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer