Solskinn og markedsstemning

Årets siste septembersøndag ga oss strålende solskinn.  På tunet utenfor Herregårdskafeen var det hyggelig markedsstemning. Arrangøren oppsummerer Høstmarkedet med et stort smil.

Det er fullt inne på Herregårdskafeen når kafedriver og arrangør Ann-Cathrin Vanay er i god fart ut fra kjøkkenet og på vei til et bord med varme tallerkener. Publikum trenger en matbit innimellom shoppingen, og på menyen er det lapskaus og kaker.
–  Jeg er bare så glad og fornøyd! Vi hadde en fantastisk dag på lørdag og i dag ser ut til å bli minst like bra, forteller hun.
Det er ingen tvil om at erfaringene med Høstmarkedet er svært positive og at neste års marked allerede er under planlegging.
– Det er fornøyde gjester, hyggelige utstillere og fullt på tunet. Jeg gleder meg til neste år allerede!

IMG_0250

Ute på tunet finner vi omtrent tyve utstillere, og her kunne du velge i det meste fra gjenbrukskunst til håndarbeid, fra kantareller til italiensk olje og fra blomster til fotkrem.
En av de som håper på godt salg hele helgen er Kirkens Bymisjon/Byverkstedet. Bordet bugner av spennende varer, mye av det er av gjenbruksmaterialer som kaffesekker, sykkelslanger, skinn fra en nedlagt skofabrikk og knust glass.
– Vi er kjempefornøyde med responsen på varene våre, og det er fantastisk å møte så mange interesserte kunder som vil vite mer om oss, forteller Unni Osen.
Haldenserne er også glade i det søte for det de har solgt mest av er hjemmelaget lakrismarengs og cookies.
– Ved å kjøpe et av våre produkter bidrar man til at flere folk i byen har en jobb å gå til.
IMG_0246

Det blir ikke ordentlig høstmarked uten at noen står og selger hjemmelaget syltetøy, nyplukka tyttebær og kantareller.
Anne-Grete Stabekk er et kjent fjes for mange haldensere, hun pleier å være med på markedene i sentrum og julemarkedet.
– Det har vært en flott dag her på Rød, yrende liv og strålende vær. Mange er interessert i tyttebær og kantareller, og jeg selger ofte til folk som vil gi bort spiselige gaver til andre, avslutter Stabekk og ekspederer neste kunde.

Kommentarer

kommentarer