Solgte fisk på Fisketorget

Med sol fra blå himmel, haldensere som haster forbi fra bilen til butikken og et fiskeutsalg på Fisketorget er det fristende å tenke tilbake på den gammeldagse Torghandelen. Vi skal ikke påstå at den har gjenoppstått, men dagens opplevelse av å kunne kjøpe fisk fra Finnmarksfisk på Fisketorget ga nok mange haldensere en positiv opplevelse. 

Haldenseren Cato Signebøen kunne for en stund siden fortelle at han ønsket å tilby østfoldinger fisk fra Finnmark. Han var rett og slett lei av importfisk av ymse kvalitet og syns det er trist at ikke nordmenn får tilgang på den flotte fisken fra Finnmark og Barentshavet. Torsdag kl. 12 parkerte han hengeren på Fisketorget og sammen med Martin Våge har han brukt dagen til å friste haldenserne med blant annet torsk, sei og hyse.

Konseptet er enkelt
– Vi har en avtale med et fiskerimottak i Finnmark som sjokkfryser fisken. Deretter kjøres den i trailer hit og vi har den i egen kjølehenger når vi reiser rundt, forklarer han. De jobber med å etablere fast salgsrute i Østfold, Oslo og Follo. Responsen så langt har vært over all forventning.
– Det har vært mange gode tilbakemeldinger og det er tydelig at det er mange som setter pris på å få lage god mat med skikkelige råvarer.

Cato sier at grunntanken bak Finnmarksfisk er å gjøre fisken tilgjengelig for folk.
– I tillegg til de stedene vi står og selger tilbyr vi hjemkjøring innenfor en gitt radius. Vi har også en varslingstjeneste man kan melde seg på slik at man får beskjed dagen før vi kommer til det stedet man bor. Det er viktig for oss at dette skal være brukervennlig, sier han. Cato ønsker naturlig nok å ta litt ekstra godt vare på haldenserne så han har en god nyhet til dem som ikke var på Fisketorget i dag.
– Vi etablerer et lager i Halden slik at haldenserne kan få en enklere tilgang på fisken vi selger. Dermed trenger man ikke å vente til neste gang vi kommer innom byen. Planen er at vi skal være her omtrent hver 14. dag. 

Karsten Svendsen får overlevert premien.
Karsten Svendsen får overlevert premien.

– Alt kan grilles
Når Finnmarksfisk for en liten stund siden utlyste konkurranse på facebooksiden sin var det mange som ønsket å være med i trekningen om 4,5 kg torskeloin. En av deltagerne var Karsten Svendsen, blant mange haldensere kjent som Grillær’n, og ironisk nok var det han som stakk av med seieren. I dag fikk han overlevert pakken med torsk.
– Dette er supert, jeg gleder meg veldig til å lage deilig torskemiddag, sa han.
Et helt naturlig spørsmål er om torsken skal grilles.
– Ja, kanskje det? Alt kan grilles, humrer han.
– Eller, ikke alt kanskje. Jeg fikk beskjed av Craig Whitson (en anerkjent grill-kokk) en gang om at jordbær ikke kunne grilles. Men så sto jeg et sted  og grillet på et jobboppdrag jeg hadde og der lå det en kurv med utrolig fine jordbær. Så da måtte jeg selvfølgelig teste, og det smakte godt. Så alt kan grilles!

Vil ha kontakt med næringslivet
Cato skulle gjerne sett at flere serveringssteder kunne tilby norsk fisk på menyen. Med det mener han fisk som er fra havet og ikke oppdrett.
– Fisken vår er fryst i kartonger og det gjør det godt egnet også for serveringssteder. Her er det mange muligheter for spennende fiskeretter på menyen med velsmakende fisk, så jeg håper noen tør å ta muligheten, sier han.

Ønsker du å vite mer om Finnmarksfisk så kan du besøke facebooksiden deres her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer