Solberg – Stoltenberg 80 – 12

Norge er verdens beste land å bo i, og det er veldig få av oss som egentlig har noe å klage på.

Og spesielt nå, når vi etter å ha vært igjennom den største økonomiske utfordringen for landet siden finanskrisen, ser at det aller, aller meste i Norge går rett vei. For niende måned på rad går arbeidsledigheten ned. Distriktene går så det griner, spesielt i Nord-Norge. Ja, i Trøndelag sier 36 av 47 ordførere at det går bedre i kommunen deres nå enn for fire år siden.

Alle i Norge har fått skattelette, og den største delen av skattekuttene har gått til folk flest, også barnefamilier og pensjonister. Sykehuskøene går ned, fengselskøene er nærmest borte, fraværet i skolen går ned og resultatene opp, innvandringen er igjen under kontroll, forfallet i Forsvaret er stoppet og det har ikke vært satset mer på vei og bane siden Bergensbanen ble bygd i 1883.

Optimismen i næringslivet er tilbake, det har aldri vært startet flere nye grunderbedrifter enn nå og det satses mer enn noen gang på forskning, utvikling og nye løsninger for å ruste både land og næringsliv til en utfordrende fremtid.

Jeg tenker at hvis Norges innbyggere ikke er fornøyde med utviklingen i disse fire årene, ja, da er det antagelig umulig å gjøre det norske folk fornøyd. Spesielt når vi vet hva både oljeprissjokket og innvandringsbølgen i 2015 betød av utfordringer for Regjeringen.

Regjeringen Solberg har iflg Aftenposten innfridd 134 av 200 valgløfter og delvis innfridd 26. Det gir en score på ca 80%.

For Regjeringen Stoltenberg var det helt motsatt. Av 100 løfter ble 80 ikke innfridd!. Det gir en innfrielsesgrad på 12 %. For de som ikke husker skal jeg nevne ett: Den rødgrønne Regjeringen lovte 12000 nye sykehjemsplasser. Etter 8 år i Regjering hadde de klart 567……

Så,hvis man vil at den stø kursen som Erna Solberg står for skal fortsette, ja, da forstår alle at det sikreste er å stemme på Høyre.

Godt valg.

 

Thor Edquist

Kommentarer

kommentarer