Solbakkeparken rocker videre

Tons of Rock har flytta ut av byen, men på Solbakkeparken fortsetter de å rocke sommeren inn med sin egne lille rockefestival hver juni. 

Det har akkurat slutta å regne når jeg nærmer meg porten til Minirockfestivalen på Solbakkeparken onsdag formiddag. Fra festivalområdet innenfor lyder hektisk skravling og barnelatter. Jeg har glemt pressepasset, men dørvakta slipper meg inn allikevel. Raust.

Inne på festivalområdet møter jeg en gjeng tatoverte og popcornspisende minifestivalgjengere, de traver mellom popcornbua og saft-standen mens de venter på at dagens headliner RockeFrank skal gå på scenen og starte rockefestivalen.

-Vi holder fortet her i byen, sier RockeFrank før han går på scenen. De må gjerne flytte B-delen av arrangementet inn til Oslo, men hovedarrangementet holder vi her i Halden.

Er du klar for å gå på scenen her nå?

-Ja, nå er jeg klar for å rocke. Jeg har jo oppgradert siden i fjor, i fjor kjørte jeg nylonstrenger og akustisk gitar – i år blir det rockegitar og mer lyd. Jeg trives godt på denne scena her, man får masse gratis energi av å komme så nært på publikum. Det føles bra det her, og i dag er det jo perfekte festivalforhold også. Jeg kommer til å spille noen skikkelige klassikere, i metal-form selvfølgelig.

Rocke-Frank inntar Huth og roper:

Er dere klare?

-Jaaaa, roper festivalgjengerne, som har samla seg i en tett liten gruppe foran scenen.

Og klassikerne renner inn. Mikkel rev. Råkken råll fiskeboll. De tre små fisk. Publikum er med, Rocke-Frank har taket på festivaldeltagerne.

RockeFrank Skovrand er headliner på MiniRock.

Fanskaren foran scenen holder stand, mens andre festivalgjengere er mer opptatt av popcorn og saft. Og tatoveringer.

Nina tatover en skikkelig rockete blomst på Josefines arm.

Neste artist ut er Canna og Lena DrumRock. Fansen holder stand foran scenen, stemninga er god. Det blir låter fra både Sabeltann og Emil fra Lønneberget.

-Det er litt høy lyd, roper en liten kar som har laga egne øreklokker av saftkopper. Hvor effektive saftkoppene er til å stoppe rockelyd vites ikke.

Skolestartere Nora og Celia serverer popcorn.
Ali spiser popcorn på festival.
Gustav har hanekam og flerfarga hår for anledningen.

Leder for Solbakkeparken, Irene Petersen, synes det er gøy å arrangere rockefestival for barna. Rockefestivalen i Solbakkeparken hadde premiere i fjor. Den gangen syntes Irene det var fint at barna fikk en idé om hva en rockefestival er, og hva de voksne egentlig gjør når de drar opp på festningen for å gå på Tons of Rock. Men Solbakkeparken lar seg ikke stoppe av at Tons of Rock flytter fra Halden til Ekebergsletta.

-Selv om Tons of Rock flytta ut av byen synes vi det er gøy å fortsette med vår minifestival. Barna synes det var kjempegøy i fjor, så vi tenker at det her blir en tradisjon fremover. Vi kjører på med rock.

Kan det hende dere kan lokke ToR tilbake til Halden med denne festivalen tror du?

-Ja, det kan hende. Hvis vi får tiltrukket oss noen større band kanskje?

RockeFrank kommer ruslende, han er ferdigspilt for denne gang. Han er fornøyd, både med egen innsats og publikum.

-Var bra energi her i år også.

Kommentarer

kommentarer