Søker vennskapsbarnehage

Dette innlegget er skevet av Hjerte for Hviterussland. 

Vennskapsbarnehager i Norge søkes til ”Lekestua” barnehage i Klimovichi.

I mange år har vi hatt gleden av å hjelpe tre barnehager i Klimovichi til en bedre og tryggere barnehagehverdag. Vi ser de flotte resultatene fra år til år. Det nytter virkelig! Hver av disse barnehagene har en vennskapsbarnehage her i Halden som samler inn penger ved ulike arrangemet i barnehagen til ”sin” barnehage i Klimovichi. De er våre største og faste bidragsyterne til hjelpen i barnehagene. Uten de hadde vi ikke kunnet hjelpe i så stor grad som vi gjør. I følge tilbakemeldinger fra barnehagene her, er det til glede for både store og små, å ha en vennskapsbarnehage å bli kjent med og å hjelpe. De får bilder og gaver fra sine venner i Klimovichi.

Hvert år reiser vi i Hjerte for Hviterussland til i Klimovichi for å følge opp barnehagene ”våre” samt de andre prosjektene våre. På årets påskereise stod besøk hos en, for oss, ny og ukjent barnehage på agendaen. Vi hadde hørt at i denne barnehagen var det svært dårlige forhold og vi ønsket å stikke en kjapp tur innom for å få et inntrykk selv.

Vi ble møtt av en hyggelig og gjestfri personalgjeng, som hadde forberedt oppvisning for oss. Både barna og personalet underholdt med sang og dans. Fantastisk! Så fulgte en rundtur i barnehagen. Vi så raskt at her trengtes det mye hjelp. Den bar preg av flere tiårs fravær av vedlikeholdsarbeid og oppgraderinger. Det var mange, mer eller mindre råtne vinduer, eldgamle toalettfasiliteter hvor barna må sitte på huk over et hull i gulvet.Vannsystemet som skal spyle ned virker ikke på mange av doene. Personalet måtte hente vann i bøtter for å ”spyle” ned. Kjelene de serverte maten til barna i hadde rustflekker også innvendig. Denne barnehagen trenger sårt hjelp.
Avslutningsvis ble det servering med kake, kjeks, frukt, te og kaffe som takk for at vi tok oss tid til dem. I etterkant kjøpte vi inn mange nye kjeler til dem. Dette synes vi var viktig å få gjort snarest mulig. Vi kjøpte også mange plastbøtter og feiekoster som de ønsket deg. Det er nemlig ofte inspeksjoner av barnehagene for å avdekke bl.a avvik på hygieneforskriftene. Klarer de ikke å følge disse, får de bot, noe denne barnehagen ofte får.

Så nå søker vi barnehager i Norge som ønsker å være ”vennskapsbarnehage” og hjelpe oss å samle inn penger for å hjelpe ”Lekestua”. Kan dette være interessant for din barnehage? Tips gjerne venner og kjente som kan ha interesse av å vite om denne muligheten. Og DEL gjerne innlegget!

Med vennlig hilsen 
Hjerte for Hviterussland

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer