Snart «Jul med Blåseensemblet»

Stjerneduoen Reidun Sæther og Jørn Hoel gleder seg til å spre musikalsk juleglede til haldensere i Brygga kultursal, 15. desember. De to ble godt kjent med hverandre som deltakere i Stjernekamp i 2014.

Reidun måtte se seg slått på målstreken i det populære TV-programmet, men var for mange en klar favoritt. Og hun har gledet Det Norske Blåseensemble med sin praktfulle stemme og uovertrufne tilstedeværelse flere ganger tidligere.

– Du aner ikke hvor fantastisk det er å få lov til å synge med ensemblet! Det er sånn musikk er ment å være, sier Reidun begeistret.

Solistenes julefavoritter

Ensemblet og solistene garanterer en god dose julestemning på konserten i Brygga kultursal, og publikum får gjenhør med en rekke musikalske julekarameller. Reidun gleder seg spesielt til å synge sin versjon av O helga natt – en sang hun mener har tilhørt gutta lenge nok.

– Det er på høy tid med en forandring! Nå er O helga natt min!, ler hun og strekker armene triumferende i været.

Jørn Hoel drømmer seg nordover til sin barndoms jul i Tromsø, når han fremfører vakre Nordnorsk julesalme – sangen som får Jørn til å gråte.
– Denne salmen setter meg helt ut. Den får meg til å gjenoppleve barndommen min og jeg kan nærmest føle mine besteforeldres slit på kroppen. Jeg gråter når jeg synger den. Det høres sikkert dumt ut! En voksen mann som gråter, ler han.

Han legger til at han trives spesielt godt på Østfold-scener, og at han ser åpenbare likheter mellom det nordnorske og østfoldske.

– Østfoldingen er jordnær og raus, noe jeg ofte tenker på når jeg spiller konserter i fylket og møter publikum. Jeg kjenner meg igjen i sjargongen og folkesjelen, avslutter han.

Det Norske Blåseensemble gleder seg til å spille julen inn i Halden, og kan i tillegg til solistenes favoritter, friste med blant annet;
Do you hear what I hear
Mary, did you know
Christmas (baby please come home)
Climb every mountain
Fairytale of New York
Santa Claus is coming to town
Happy New Year
Baby it’s cold outside
When you wish upon a star
Nordnorsk julesalme
Et lys imot mørketida
Har en drøm

Konserten er i Brygga kultursal, 15. desember kl. 20.00.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer